Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στη Δυτική Αχαΐα

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κινητοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2017, προκειμένου να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί λίγη ώρα νωρίτερα στη Δυτική Αχαΐα, κατόπιν αιτήματος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας.

Για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν 13 Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες, ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού και ένα όχημα 4x4, με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η δύναμη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Πατρών επικέντρωσε τις προσπάθειές της στο χωριό ’ρλα μέχρι το ξημέρωμα, δίνοντας πραγματική μάχη για τη σωτηρία σπιτιών που απειλούνταν άμεσα, στο πλευρό των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα συμμετείχαν στην εκκένωση του χωριού και την ασφαλή απομάκρυνση ευάλωτων ατόμων, και ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων, ενώ παρείχαν τις Πρώτες Βοήθειες σε πολίτες και πυροσβέστες που τις είχαν ανάγκη.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Πατρών παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος. Παράλληλα δε με τις προγραμματισμένες δράσεις του, συνεχίζει να ενεργεί ανελλιπώς περιπολίες πυρασφάλειας, επιτηρώντας τις περιοχές που έχει αναλάβει.

<< Επιστροφή