Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Εκπαιδεύσεις Α' Βοηθειών σε πρόσφυγες & μετανάστες

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρώτες Βοήθειες στην Κοινότητα (Community First Aid ), το οποίο υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), πραγματοποιήθηκαν από Νοσηλεύτριες - Εκπαιδεύτριες του Τομέα Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών σε εθελοντές πρόσφυγες και μετανάστες, που φιλοξενούνται στo Κέντρo Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα, στο πρόγραμμα "Safe Zone", όπως επίσης και στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων & μεταναστών Νέας Καβάλας.

 Στο Κέντρo Φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα

Οι εκπαιδεύσεις, συνολικής διάρκειας 8 ωρών, απευθύνονταν στον αραβόφωνο πληθυσμό και πραγματοποιήθηκαν στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2017, με τη βοήθεια διερμηνέων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου.

Στο Κέντρo Φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα

Στόχος της εκπαίδευσης είναι η ενδυνάμωση των ωφελούμενων μέσα από την απόκτηση βασικών γνώσεων Πρώτων Βοηθειών, ώστε να μπορούν να τις εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους και εντός των κοινοτήτων όπου διαμένουν.

Οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν ενεργά στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον και δηλώνοντας  ενθουσιασμένοι με τις νέες γνώσεις που απέκτησαν.

Στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων & μεταναστών Νέας Καβάλας

Στο τέλος της εκπαίδευσης επιδόθηκαν στους συμμετέχοντες εγχειρίδια Πρώτων Βοηθειών, βεβαίωση παρακολούθησης και τσάντες Πρώτων Βοηθειών, εξοπλισμένες με το απαραίτητο υλικό, προκειμένου οι εθελοντές να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους.

στo  Κέντρo Φιλοξενίας προσφύγων Σκαραμαγκά

Αντίστοιχες εκπαιδεύσεις για τον αραβόφωνο και κουρδόφωνο πληθυσμό πραγματοποιήθηκαν απο την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου εώς την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 στo  Κέντρo Φιλοξενίας προσφύγων Σκαραμαγκά. Συνολικά εκπαιδεύτηκαν 26 εθελοντές πρόσφυγες και μετανάστες.

<< Επιστροφή