Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Συνέντευξη Προέδρου Ε.Ε.Σ. στο ραδιόφωνο του Alpha

Το βράδυ της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου 2017, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του παραγωγού κ. Χρύσανθου Κοσελόγλου στο ραδιόφωνο του Alpha 989.

 

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη πιέζοντας εδώ

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. παρουσίασε το διευρυμένο πεδίο υπηρεσιών που παρέχει ο Οργανισμός για την αντιμετώπιση των συνεπειών της προσφυγικής κρίσης, πάντοτε στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και χάρη στην κινητοποίηση των χιλιάδων εθελοντών και του μόνιμου προσωπικού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η παρέμβαση αυτή αποτυπώνεται ενδεικτικά στην άμεση υποστήριξη άνω των 550.000 προσφύγων και μεταναστών, στη διανομή 1.500.000 ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας ποικίλης φύσεως, στην παροχή ιατρικής φροντίδας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε περισσότερους από 200.000 ωφελούμενους, στην παροχή διασωστικών υπηρεσιών σε τουλάχιστον 55.000 ανθρώπους. Σε αυτό το έργο προστίθενται εξίσου πολύτιμες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα η αποκατάσταση οικογενειακών δεσμών (RFL) της Διεύθυνσης Αναζητήσεων του Ε.Ε.Σ. και πολλές άλλες.

Ο Dr. Αυγερινός στη συνέχεια επικεντρώθηκε στις δράσεις του Εθνικού Συλλόγου που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του ελληνικού πληθυσμού και οι οποίες περιλαμβάνουν την προστασία και προαγωγή της υγείας, τη διάθεση προπληρωμένων καρτών ενόψει της χειμερινής περιόδου, την υλοποίηση ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών σε ακριτικές περιοχές της χώρας (Καστελόριζο, Ρόδο, Ξάνθη, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη κλπ) σε συνεργασία με φορείς, όπως ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, κλπ.

 

 

<< Επιστροφή