Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
"Στο πλευρό των κατοίκων της Μάνδρας"

Το κορυφαίο ειδησεογραφικό δίκτυο CNN Greece πραγματοποίησε εκτενές αφιέρωμα στην άμεση κινητοποίηση των κλιμακίων του Ε.Ε.Σ. στην περιοχή της Μάνδρας, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της καταστροφικής θεομηνίας.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του CNN, πιέζοντας εδώ

Στο CNN Greece μίλησε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της πολυεπίπεδης βοήθειας που προσφέρουν καθημερινά οι εθελοντές και τα στελέχη του Οργανισμού. Η βοήθεια αυτή περιλαμβάνει ενδεικτικά: συνδρομή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων, Α' Βοήθειες, μεταφορές ασθενών και ηλικιωμένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, κατ΄οίκον νοσηλεία και φροντίδα, διανομές ειδών ατομικής υγιεινής και χειμερινών ειδών, κ.ά. Από την πρώτη στιγμή, επίσης, η ομάδα Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διεξήγε 24ωρες περιπολίες σε βάρδιες, συμμετέχοντας σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, καθώς και σε εργασίες για την απομάκρυνση των συντριμμιών, σε πλήρη συντονισμό και επικοινωνία με τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Πολιτική Προστασία.

Στην κάμερα του CNN Greece μίλησε ακόμη ο Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Πειραιά κ. Γιάννης Βαλμάς, ο οποίος περιέγραψε βασικούς άξονες του επιχειρησιακού σχεδίου που εκπόνησε ο Ε.Ε.Σ. από την πρώτη ημέρα της καταστροφής.

 

<< Επιστροφή