Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Περιοδεία Προέδρου Ε.Ε.Σ. στη Β. και Κ. Ελλάδα

Από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Το πρόγραμμά της ήταν πλούσιο σε επισκέψεις και επαφές με μέλη Διοικητικών Συμβουλίων μιας σειράς Περιφερειακών Τμημάτων του Ε.Ε.Σ. (Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρειας, Κιλκίς, Κομοτηνής, Σερρών, Πτολεμαΐδας, Βέροιας) αλλά και με στελέχη και εθελοντές του Οργανισμού, τα οποία προσφέρουν πλούσιο ανθρωπιστικό έργο στην τοπική κοινωνία. Η συγκεκριμένη περιοδεία αναμένεται να αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα νέο ξεκίνημα στην προσπάθεια αναβάθμισης και ενδυνάμωσης του ρόλου των Τμημάτων του Ε.Ε.Σ. στην περιφέρεια, αλλά και για την επίλυση χρόνιων εκκρεμοτήτων που δυσχεραίνουν τη λειτουργία τους. Επιθυμία του Προέδρου Ε.Ε.Σ. είναι να πραγματοποιήσει ανάλογες επισκέψεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αφετηρία της περιοδείας το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης

Πρώτος σταθμός του τριήμερου ταξιδιού ήταν το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018. Ο κ. Οικονομόπουλος πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του σε αυτό το νευραλγικό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και ακολούθως με μέλη Δ.Σ. και εκπροσώπους Τμημάτων του Ε.Ε.Σ. που εδρεύουν στις Περιφέρειες της Ανατολικής, Κεντρικής, Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης.


Στις επαφές αυτές ο Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. συνοδευόταν από τον Τομεάρχη Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών κ. Ιωάννη Μακρή.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ενημερώθηκε λεπτομερώς και σε βάθος για τα προγράμματα και τις δράσεις των Περιφερειακών Τμημάτων, αλλά και για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επαναβεβαιώνοντας ότι αποστολή της Κεντρικής Διοίκησης Ε.Ε.Σ. παραμένει η στήριξη και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, γηγενούς και μεταναστευτικού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από το Δ.Σ. του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, ο κ. Παναγιώτης Δέντσορας, Πρόεδρος, η κ. Κορνηλία Πεφτιτσέλη, Γενική Γραμματέας, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Δημήτριος Μπούτλης, Πάρις Ξεπουλιάς, Δημήτριος Δούδος και Βασίλειος Νικόλτσιος. Στις συζητήσεις αυτές ο κ. Οικονομόπουλος πλαισιώθηκε και από τα εκλεγμένα μέλη του Κ.Δ.Σ./Ε.Ε.Σ. κ.κ. Δέσποινα Φιλιππιδάκη και Μάρθα Βουγιούκα.

Τα λοιπά Περιφερειακά Τμήματα Ε.Ε.Σ. εκπροσώπησαν οι κ.κ. Στεφανάκης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. Αλεξάνδρειας, Αικατερίνη Φραγγίδου, Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. Κιλκίς, Κλάρα Τζελέπη, Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής, Θεοδωρίδου Μαρία, Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. Σερρών,. Ζούβελα Ιωάννα, Ταμίας Ε.Ε.Σ. Σερρών, Πουλασιχίδου Κυριακή, Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Σ. Πτολεμαΐδας και Λιούλια Χρυσούλα, εκπρόσωπος του Δ.Σ. Ε.Ε.Σ. Βέροιας.

Επίσκεψη στις κατασκηνώσεις του Ερυθρού Σταυρού στο Στόμιο Λάρισας

Το Σάββατο 23 Ιουνίου, δεύτερη ημέρα της περιοδείας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. επισκέφθηκε τις κατασκηνώσεις του Ερυθρού Σταυρού στο Στόμιο Λάρισας, συνοδεία του Τομεάρχη Σαμαρειτών κ. Μακρή και του Προϊσταμένου Εκπαίδευσης του Τομέα κ. Μανώλη Πρώιμου.

Ο κ. Οικονομόπουλος περιηγήθηκε στους χώρους των κατασκηνώσεων και ενημερώθηκε από τον φύλακα κ. Νίκο Τσιάρα για την κατάσταση των κτιρίων και τις φθορές που έχουν προκληθεί στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και το τοπίο που τις περιβάλλει, έδωσε εντολή για την άμεση έναρξη όλων των διαδικασιών που απαιτούνται με στόχο την πλήρη αποκατάστασή τους.

Κατά τη διάρκεια δε της ενημέρωσης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "ο χώρος αυτός θα μπορούσε να προσφέρει μια ανάσα σε πολλά παιδιά που το έχουν ανάγκη, αλλά και να αποτελέσει έναν ιδανικό χώρο εκπαίδευσης. Είναι υποχρέωση του Ε.Ε.Σ. να τον αξιοποιήσει και για το λόγο αυτό θα ξεκινήσουμε άμεσα τη διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών και φθορών ώστε να χρησιμοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν".

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στις παρατηρήσεις του κ. Τσιάρα, καθώς ο τελευταίος προσφέρει επί σειρά ετών πολύτιμες υπηρεσίες στον συγκεκριμένο χώρο.

Επίσκεψη στο Λιτόχωρο στο πλαίσιο της διεξαγωγής των αγώνων Olympus Marathon 2018. Συνάντηση με πολυάριθμη αποστολή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών

Η δεύτερη ημέρα περιελάμβανε επίσης μετάβαση στο Λιτόχωρο Πιερίας, όπου διεξήχθη για 15η χρονιά το κορυφαίο ορεινό αθλητικό γεγονός "Olympus Marathon". Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά το υγειονομικό και διασωστικό έργο 89 Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ε.Ε.Σ. (65 από το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης, και 24 από τα Τμήματα Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Ναυπλίου, Κιλκίς, Σερρών και Θεσσαλονίκης).

Μετά το πέρας των αγώνων τόσο ο κ. Πρόεδρος όσο και ο κ. Τομεάρχης προσκλήθηκαν από την οργανωτική επιτροπή να απονείμουν βραβεία στους νικητές.

Ακολούθησε συνάντηση όλων των συμμετεχόντων Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Μέσα σε συγκινητική ερυθροσταυρική ατμόσφαιρα, ο Αρχηγός του Σώματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης κ. Κατιρτζής Δημήτριος απευθυνόμενος στον κ. Οικονομόπουλο εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την τιμητική παρουσία του και την έμπρακτη υποστήριξή του στο έργο των Εθελοντών.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. εξέφρασε τον θαυμασμό του για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας των Εθελοντών Σαμαρειτών, όπως επίσης και για την άρτια οργάνωση και αποτελεσματικότητά τους. Μιλώντας στους συγκεντρωθέντες δεσμεύτηκε μάλιστα:

-
να οριστεί το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κατερίνης ως κέντρο εκπαίδευσης Ορεινής Διάσωσης
-
για την αγορά 11 ορειβατικών στολών χειμερινής ορεινής διάσωσης, και
-
για την αγορά διασωστικού οχήματος 4Χ4.

Στο τέλος, ο Πρόεδρος της Oργανωτικής Eπιτροπής του OLYMPOUS MARATHON κ. Νίκας Αριστείδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ., όσο και στον κ. Τομεάρχη, εξαίροντας τη διαχρονικά ποιοτική παροχή υπηρεσιών από τους Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ.

Τιμήθηκε επίσης ο Πρόεδρος του Τμήματος Κατερίνης του Ε.Ε.Σ., Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ Γεώργιος για το πλούσιο έργο του. Την τιμητική πλακέτα  παρέλαβε ο αρχηγός του Τμήματος κ. Κατιρτζής.

Επίσκεψη στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λάρισας. Εποικοδομητικές επαφές με στελέχη και εθελοντές του Τμήματος

Την Κυριακή 24 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Οικονομόπουλος και ο Τομεάρχης Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών κ. Μακρής επισκέφθηκαν το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λάρισας, όπου συναντήθηκαν με τη Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κ. Χριστίνα Γιότσα, τον Υπεύθυνο της Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Γιώργο Μπέλτσιο, τον Αρχηγό και την Υπαρχηγό του Σώματος Σαμαρειτών, κ.κ. Αναστάσιο Βασιλείου και Πόλα Κουρέτσιου αντίστοιχα, καθώς και με εθελοντές των τριών Σωμάτων του Ε.Ε.Σ.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., μετά από τη σύντομη εισήγησή του, κατέγραψε με μεγάλο ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις των υπευθύνων των τριών Σωμάτων και των εθελοντών, εκφράζοντας τη βούλησή του "να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να προχωρήσουμε μπροστά με έναν νέο και εκσυγχρονισμένο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό".

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την τριήμερη περιοδεία, πιέζοντας εδώ

 

<< Επιστροφή