Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Συνέντευξη Προέδρου Ε.Ε.Σ. στην ΕΡΤ3

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος, σε συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, στην ΕΡΤ3, στους δημοσιογράφους κ.κ. Χάρη Αρβανιτίδη και Έλσα Ποιμενίδου (εκπομπή "Καθημερινά και Απλά") ανέπτυξε το όραμά του για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και μίλησε για τη νέα εποχή που σηματοδοτεί η πρόσφατη εκλεγμένη Διοίκηση στον μεγαλύτερο και αρχαιότερο ανθρωπιστικό Οργανισμό της χώρας μας.

Για να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη (από το 00:44:50 και μετά), πιέστε εδώ

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ιεραρχώντας τους στόχους του για την επόμενη ημέρα εστίασε ιδιαίτερα στην αναδιοργάνωση της διοίκησης και στην εκπόνηση σύγχρονου οργανογράμματος, στην αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Τμημάτων, που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον στρατηγικό σχεδιασμό του Οργανισμού, στην αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης εσωτερικής λειτουργίας. Ο κ. Οικονομόπουλος κατέταξε επίσης σε σειρά προτεραιότητας την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας ώστε να επιτευχθεί ένας σημαντικός βαθμός οικονομικής αυτοδυναμίας, που θα επιτρέψει επιπλέον την τακτοποίηση των υποχρεώσεων του Ε.Ε.Σ. προς τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, μέσω των οποίων χρηματοδοτούνται τα επιχειρησιακά σχέδια του τελευταίου σε παγκόσμια κλίμακα, κάθε φορά που εκδηλώνονται κρίσεις και καταστροφές.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση του τριγώνου συνεργασίας που περιλαμβάνει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Ελληνική Πολιτεία και το Διεθνές Κίνημα  Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

<< Επιστροφή