Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Περιοδεία Προέδρου Ε.Ε.Σ. στην Κρήτη

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος πραγματοποίησε περιοδεία στα Περιφερειακά Τμήματα της Κρήτης, από την 5η Ιουλίου έως και την 8η Ιουλίου 2018.

Κατά την τετραήμερη περιοδεία του επισκέφθηκε συγκεκριμένα τα Περιφερειακά Τμήματα Ε.Ε.Σ. Χανίων, Κισσάμου, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Μοιρών, Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας.

Τμήμα Κισσάμου

Ο κ. Οικονομόπουλος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους Προέδρους και τα μέλη των τοπικών Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς επίσης και με τους Εθελοντές Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες των Περιφερειακών Τμημάτων.

Τμήμα Μοιρών

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Οικονομόπουλος ενημερώθηκε διεξοδικά για τα ζητήματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των Τμημάτων, αλλά και για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που τα ίδια αντιμετωπίζουν, προκειμένου να δοθούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

Τμήμα Ιεράπετρας

Ο κ. Οικονομόπουλος μετά την ενημέρωση που είχε τόνισε τα εξής: "Επιθυμώ να σας γνωρίσω, να ακούσω τους προβληματισμούς σας, αλλά και νέες ιδέες που μπορούν να αναβαθμίσουν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Το σύνθημά μας συνοψίζεται ως εξής: Ξανασηκώνουμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ψηλά!". Αναφερόμενος δε στις προτεραιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, σημείωσε ότι αυτές αφορούν τον εκσυγχρονισμό της Διοίκησης, την αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Τμημάτων και την ισχυροποίησή τους σε όλα τα επίπεδα, τον εκσυγχρονισμό του Καταστατικού, "που μας έφερε μέχρι εδώ με επιτυχία, πλην όμως χρειάζεται να αναβαθμιστεί".

Τμήμα Νεότητας Αγ. Νικολάου

Οι επαφές αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας της αιρετής Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. για την αναβάθμιση και ενδυνάμωση του ρόλου και της ανθρωπιστικής αποστολής των Περιφερειακών Τμημάτων του Ε.Ε.Σ.

Στην τετραήμερη αυτή περιοδεία, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. συνοδευόταν από το μέλος του Κ.Δ.Σ. και Νοσηλεύτρια του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης κ. Δέσποινα Φιλιππιδάκη και τον Τομεάρχη Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών κ. Γιάννη Μακρή.

Φωτογραφικό υλικό: https://www.dropbox.com/sh/2blyi2i4pvkkxb3/AADRvOemjrm6TsbZCzLKecI8a?dl=0

Δηλώσεις Προέδρου Ε.Ε.Σ. στη ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣhttps://www.youtube.com/watch?v=_6lg9QsMgoI&t=40s

<< Επιστροφή