Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Ο Ε.Ε.Σ. στην 83η ΔΕΘ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη επισκεψιμότητα ολοκληρώθηκε η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην 83η ΔΕΘ με ειδικό περίπτερο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με ειδικό εκθεσιακό Περίπτερο και με αποκορύφωμα την εκδήλωση στην αίθουσα «Ολυμπιάς» με θέμα:  "Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Όπου Υπάρχει Ανάγκη".

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ευχαρίστησε και συνεχάρη τα πολυάριθμα στελέχη και τους εθελοντές των τριών Τομέων του Ε.Ε.Σ. (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών) για τη συνολική παρουσία τους αλλά και την καθημερινή υποστήριξη της λειτουργίας του Περιπτέρου του Ε.Ε.Σ., καθ' όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, υπογραμμίζοντας τα εξής:

"Η συμμετοχή του Ε.Ε.Σ. στην 83η ΔΕΘ συνδυάζεται με ένα νέο ξεκίνημα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με αφετηρία τις αρχαιρεσίες του περασμένου Ιουνίου και με όραμα, μέσα από συλλογική και δημιουργική προσπάθεια, ο Ε.Ε.Σ. να εισέλθει σε μια νέα εποχή, μετουσιώνοντας σε πράξεις αλληλεγγύης τη διάθεση για προσφορά, ανακτώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών και επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι συνεχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας".

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό η επίσκεψη στο Περίπτερο του Ε.Ε.Σ. του Γενικού Προξένου των Η.Π.Α., κ. Gregory W.  Pfleger, Jr. Τον κ. Πρόξενο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος, με τον οποίο συνομίλησε σε θερμό κλίμα για θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Επίσης, το Περίπτερο του Ε.Ε.Σ. επισκέφθηκαν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. 'Aδωνις Γεωργιάδης, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Παρασκευή Πατουλίδου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και του Στρατού, διεθνών οργανισμών και φορέων, εμπορικών επιμελητηρίων ξένων χωρών, επιχειρηματικοί παράγοντες, αλλά και πλήθος πολιτών τους οποίους ενημέρωναν καθημερινά οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. για τις κοινωφελείς δράσεις του Οργανισμού με απώτερο στόχο την προσέλκυση νέου εθελοντικού δυναμικού.

Στο Περίπτερο του Ε.Ε.Σ. στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρέστη σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης, με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Δέντσορα, ενώ από την Κεντρική Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. παρόντες κατά τη διάρκεια της Έκθεσης ήταν η Γενική Γραμματέας κ. Δέσποινα Περιμένη, η Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Βασιλική Κωνσταντινίδου, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Αντώνιος Πετμεζάς - Πετιμεζάς, η Νοσηλεύτρια - Εκπαιδεύτρια Τομέα Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. και μέλος του Κ.Δ.Σ. κ. Δέσποινα Φιλιππιδάκη και το μέλος του Κ.Δ.Σ. κ. Μάρθα Βουγιούκα.

Φωτογραφικό υλικό:
https://www.dropbox.com/sh/327nq3mfl1e6lbu/AAB5i0_7JcXhd8W4mmbLJ33ka?dl=0

 

Εγκαίνια Περιπτέρου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του Ε.Ε.Σ. (Περίπτερο 6, Stand 59) πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου Ε.Ε.Σ. κ. Νικόλαου Οικονομόπουλου, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018.

 Δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό μεταβαίνοντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.dropbox.com/sh/jgl3bgh3xik2feh/AAC_Bv0YkkG3_z1oGiiJfwcra?dl=0Επισκέψεις και Συναντήσεις Προέδρου Ε.Ε.Σ. και μελών του Κ.Δ.Σ.
στο πλαίσιο της Έκθεσης

Δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό μεταβαίνοντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.dropbox.com/sh/48hbt4pdlnbxv5z/AACZCoIlj4_6D9eVqtPRsNMea?dl=0


Μετά από απουσία ετών, και για πρώτη φορά με ειδικό θεματικό περίπτερο, ο μεγαλύτερος Ανθρωπιστικός Οργανισμός της χώρας έδωσε το «παρών» στην 83η Δ.Ε.Θ., που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα διεθνούς ακτινοβολίας.


Σκοπός της συμμετοχής του Ε.Ε.Σ. στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να γνωρίσουν από κοντά τον Οργανισμό και να πληροφορηθούν για το έργο και την αποστολή του. Να έρθουν σε επαφή με τους «πρωταγωνιστές» του Ε.Ε.Σ. και να ενημερωθούν για την πολύπλευρη ανθρωπιστική τους δράση, σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών ή κρίσεων. Αλλά και να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του, μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό και έντυπο υλικό, με αναφορά στα 141 χρόνια προσφοράς του Ε.Ε.Σ. στην Ελληνική κοινωνία.

Το περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πλαισιωνόταν από πλήθος Εθελοντών και των τριών Σωμάτων και πιο συγκεκριμένα, της Νοσηλευτικής, της Κοινωνικής Πρόνοιας και των Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών, που καθένα δίνει καθημερινά έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο αγώνα με αποκλειστικό στόχο ο Ε.Ε.Σ. να βρίσκεται δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το πώς θα μπορέσουν, όσοι ενδιαφέρονται, να ενταχτούν στα Τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να ενσωματωθούν κι εκείνοι στην εθελοντική ανθρωπιστική μας προσπάθεια.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του Ε.Ε.Σ. (Περίπτερο 6, Stand 59) πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 11:00 το πρωί, παρουσία του Προέδρου Ε.Ε.Σ. κ. Νικόλαου Οικονομόπουλου.

Στο περίπτερο φιλοξενούνταν το γλυπτό "Shepherd" του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Gehard Demetz. Πρόκειται για προσφορά της γκαλερί "Donopoulos International Fine Arts", έμπρακτος υποστηρικτής και συμπαραστάτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

<< Επιστροφή