Αρχική σελίδα   » ¶ρθρα - Νέα
Βράβευση Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ Πάτρας

Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων για τα "Πρόσωπα της Χρονιάς 2018" του θεσμού της Εφημερίδας "Πελοπόννησος". Σε αυτήν τιμήθηκαν κοινωνικά στελέχη, προσωπικότητες και φορείς που έγραψαν τη δική τους λαμπρή ιστορία, στη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε. Κοινός παρονομαστής φέτος ήταν η Πρόοδος. Στην αξία αυτή ήταν προσανατολισμένη η εκδήλωση για τη βράβευση των Προσώπων του 2018.

Το κοινό, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, επιβράβευσε τις παρακάτω κατηγορίες: Κοινωνία, Αθλητισμός, Πολιτισμός - Τέχνες, Επιστήμες - Εκπαίδευση, Διοίκηση - Καινοτομία αναδεικνύοντας ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, ο καθένας στον τομέα του, για τη σκληρή προσπάθειά τους, τα επιτεύγματά τους και την επιμονή να κάνουν το όραμά τους πράξη.

Οι νικητές στην κατηγορία «Κοινωνία», μέσα από δέκα υποψήφια πρόσωπα και τέσσερις υποψήφιες ομάδες, ήταν τρία πρόσωπα από την Αχαϊκή κοινωνία και η ομάδα των Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας.

Στην βράβευση παραβρέθηκαν 15 εθελοντές, εκπρόσωποι των ομάδων τους, όπου προσφέρουν την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους σε εβδομαδιαία βάση σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες που φιλοξενούνται σε δομές της περιοχής Πατρών. Το βραβείο παρέλαβαν η κα Ελένη Διαμαντοπούλου και η κα Αγλαΐα Χρονοπούλου, Προϊσταμένες A' του Σώματος, από τον Διευθυντή προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα κ. Απόστολο Βεΐζη.

Μετά τη βράβευση χαιρετισμό απηύθυνε η κα Ειρήνη Γκοτσοπούλου, εθελόντρια και μέλος της Εφορίας Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας. Οι Εθελοντές, με χαρά για την τιμή που τους έγινε, δεσμεύθηκαν ότι αυτό το βραβείο θα τους εμπνεύσει για να συνεχίσουν τη δράση τους με μεγαλύτερη δύναμη έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και ιδρυμάτων της περιοχής. Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πάτρας παραβρέθηκαν η κα Χρυσή Παπαδοπούλου - Β’ Αντιπρόεδρος και ο κ. Ιωάννης Μάνος - μέλος της Διοίκησης.

Το χειροκρότημα ήταν από μόνο του μια βράβευση. Και ήχησε πολλές φορές δυνατά, καθώς από τη σκηνή του Συνεδριακού του Πανεπιστημίου διαδέχονταν ο ένας τον άλλον οι Αχαιοί που ξεχώρισαν για πράξεις και πρωτοβουλίες μέσα στο 2018. Ακούσαμε ιστορίες ανθρώπων. Ακούσαμε εξομολογήσεις, αυθόρμητα ξεσπάσματα, ευχές και προσωπικές δεσμεύσεις.

Ευχαριστούμε θερμά την εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το Ινστιτούτο Πρόσωπα, για την υπέροχη διοργάνωση του θεσμού «Πρόσωπα της Χρονιάς 2018», καθώς και όλους όσους μας στήριξαν, μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που σκοπό είχε την ανάδειξη και την αναγνώριση του ανθρωπιστικού έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Για να παρακολουθήσετε την τελετή βράβευσης «Πρόσωπα της Χρονιάς 2018» πιέστε εδώ. (Η βράβευση των Εθελοντών της Κοινωνικής Πρόνοιας ξεκινά από το 54:00').

<< Επιστροφή