Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Εκπαίδευση Νοσηλευτριών στην έκτακτη ανάγκη

Ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εξεύρεσης και Διαχείρισης Προγραμμάτων, Γραφείο Προετοιμασίας και Αντιμετώπισης Καταστροφών, πραγματοποίησε εκπαίδευση 24 Νοσηλευτριών και ενός Γενικού Ιατρού για τις ανάγκες κινητοποίησης και στελέχωσης της Μονάδας Υγείας Έκτακτης Ανάγκης (ΜΥΕΑ) του Ε.Ε.Σ., στο πλαίσιο του Σχεδίου Διαχείρισης Καταστροφών.

Οι νοσηλεύτριες που έλαβαν μέρος προέρχονταν από τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες της Αθήνας αλλά και 15 Περιφερειακών Τμημάτων του Ε.Ε.Σ. (Δράμας, Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Βόλου, Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Λαμίας, Ναυπάκτου, Καλαμάτας, Ναυπλίου, Σάμου, Ιεράπετρας και Χαλκίδας). Ο Γενικός Ιατρός, που συμμετείχε στην εκπαίδευση, εργάζεται στον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Ε.Ε.Σ. Αθηνών και στην Κινητή Ομάδα Υγείας.

Η εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 12 Απριλίου 2019 και είχε διάρκεια 32 ώρες. Συμπεριελάμβανε, εκτός από το θεωρητικό μέρος, ομαδικές εργασίες, καθώς και πρακτική εξάσκηση με το στήσιμο κινητής μονάδας, δύο διαφορετικών τύπων σκηνών, οργάνωση υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τη λειτουργία της ΜΥΕΑ και προσομοίωση υγειονομικής αντιμετώπισης τραυματιών.

Την τελευταία ημέρα της εκπαίδευσης ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο απευθύνοντας χαιρετισμό σε όλους τους συμμετέχοντες τονίζοντας τη σημασία και την ανάγκη αυτών των εκπαιδεύσεων, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης και της ετοιμότητάς μας στην Έκτακτη Ανάγκη. 


Για να δείτε επιπλέον φωτογραφικό υλικό πιέστε εδώ

Για να δείτε video από την εκπαίδευση πιέστε εδώ

 

<< Επιστροφή