Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΕΣ με Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν την Παρασκευή 10 Ιουλίου ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης. Βάσει αυτού εδραιώνεται η συνεργασία των δύο Οργανισμών ως προς την υλοποίηση ακαδημαϊκών, ερευνητικών, εκπαιδευτικών και άλλων κοινού ενδιαφέροντος δράσεων. Παράλληλα, θα παρασχεθούν από τον Ε.Ε.Σ. στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας οι δομές για τη διεξαγωγή σεμιναρίων πρώτων βοηθειών και η σχετική πιστοποίησή του.

Ο Dr. Αντώνιος Αυγερινός ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ιδιαίτερα τον Dr. Χρίστο Πέτρου -συντονιστή του Προγράμματος Φαρμακευτικής και αναπληρωτή καθηγητή-, για την πρωτοβουλία ανάπτυξης της συνεργασίας. Χαρακτήρισε την πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά του Ε.Ε.Σ. ως «απάνεμο λιμάνι εμπιστοσύνης και ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου». Τέλος, τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης και της ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος από το οποίο έχει τεράστια ανάγκη η Ελλάδα.


Από την πλευρά του, ο Πρύτανης Φίλιππος Πουγιούτας, συνεχάρη τον Ε.Ε.Σ. για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στην επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, μέσω της ανάληψης καινοτόμων και στοχευμένων δράσεων.

<< Επιστροφή