Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Eνίσχυση Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Η 15η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε δράση, στην πλατεία της Δράμας, με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, του Παραρτήματος Δράμας του Συλλόγου "Λάμψη" και του Περιφερειακού Τμήματος Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η οποία είχε σαν στόχο τη λήψη δειγμάτων για την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών δοτών Μυελού των οστών του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδας", με τον οποίο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας.

Η δράση πλαισιώθηκε από ικανό αριθμό Εθελοντών και των δύο Σωμάτων (Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών) του Περιφερειακού Τμήματος Δράμας, ενώ ο Δήμος Δράμας παραχώρησε το Κέντρο Ενημέρωσης Πολιτών της πλατείας, από τις 9:30 έως τις 13:00 και από τις 17:30 έως τις 20:00.

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας και η προθυμία τους να γίνουν Εθελοντές δότες ήταν πραγματικά συγκινητική. Σε αυτές τις λίγες ώρες συγκεντρώθηκαν συνολικά 40 δείγματα.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Δράμας είναι πλέον συνεργαζόμενο κέντρο με τον Σύλλογο "Όραμα Ελπίδας". Όποιος επιθυμεί να γίνει Εθελοντής δότης μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 25210 32361, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ees_dramas@yahoo.gr και στην σελίδα μας στο Facebook Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Δράμας.

<< Επιστροφή