Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Συνάντηση με Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης αντιπροσωπείας της Συμβουλευτικής Ομάδας Δωρητών (DAG) στα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, τα μέλη της αποστολής, συνοδεία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μπαλάφα, στο κτίριο του Υπουργείου, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην ιδιαίτερα θερμή συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Μπαλάφας ενημέρωσε τα μέλη της DAG για τις τρέχουσες εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, και ιδιαίτερα για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την ενδοχώρα.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας, που περιελάμβανε ανώτατους εκπροσώπους της βρετανικής και ολλανδικής κυβέρνησης, της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, του Βρετανικού και Ολλανδικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), επιβεβαίωσαν στον Υπουργό την πρόσθεσή τους να βοηθήσουν με τρόπο ουσιαστικό την ελληνική κυβέρνηση, στον τομέα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο Ε.Ε.Σ., ως ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός Οργανισμός στη χώρα μας, με πλούσια δράση και ιστορία 140 ετών, κατέχει την τεχνογνωσία και διαθέτει το απαραίτητο έμψυχο και άψυχο δυναμικό για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ανθρωπιστικές προκλήσεις της εποχής μας.

Στη διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας και εποικοδομητικής συζήτησης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τόνισε επίσης την ιδιαίτερα αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, διαβεβαιώνοντας τον κ. Μπαλάφα ότι η ανταλλαγή βοήθειας και υποστήριξης θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό.

<< Επιστροφή