Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Ο Ε.Ε.Σ. σε άσκηση της Πυροσβεστικής για σεισμό

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρίπολης συμμετείχε στην άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 15 Μαρτίου, στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου της πόλης.

Η άσκηση σχετιζόταν με την αντιμετώπιση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και οργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αρκαδικής Πρωτεύουσας.

Σε αυτήν έλαβαν μέρος, εκτός από το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Τρίπολης, η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης, το ΕΚΑΒ, οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου.

Το σενάριο περιελάμβανε κλήση ειδοποίησης στην Π.Υ. για σεισμό 5,8 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Τρίπολης, πτώση τοίχους στο σχολικό συγκρότημα, εγκλωβισμό ατόμων και εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο.

Οι Σαμαρείτες Διασώστες του Ε.Ε.Σ. έστησαν Σταθμό Πρώτων Βοηθειών κι ανέλαβαν τη διαλογή των τραυματιών.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών &  Ναυαγοσωστών Τρίπολης ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πρόσκληση να συμμετάσχει στην άσκηση και διαβεβαιώνει τις αρχές ότι θα βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα για να συνδράμει κάθε άτομο που χρήζει βοήθειας, όπου και όποτε χρειαστεί.

<< Επιστροφή