Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Υγειονομική & Διασωστική κάλυψη "Αντύπα Δρόμου"

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανέλαβε κατόπιν αιτήματος των διοργανωτών την υγειονομική και διασωστική κάλυψη του αγώνα δρόμου πόλης "Δρόμος Αντύπα".

Ο αγώνας μήκους 10 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Πατρινού μαραθωνοδρόμου και εμπόρου Γεωργίου Αντύπα.

Διοργανώθηκε από το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΠΕΑΚ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών και τη Λέσχη Φαέθων, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας, και διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαΐου 2017.

Στον αγώνα συμμετείχαν εκατοντάδες δρομείς, περιπατητές και ποδηλάτες, οι οποίοι κινήθηκαν στη διαδρομή από το Κολυμβητήριο "Α. Πεπανός" μέχρι το σταθμό υποδοχής του παλαιού λιμένα των Πατρών και από εκεί στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών στο νέο λιμάνι.

Πέραν του απαιτούμενου αριθμού Εθελοντών και ενός ασθενοφόρου που διατέθηκαν για τις ανάγκες της κάλυψης, σε αυτή συμμετείχε και η Ποδηλατική Ομάδα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Πατρών με έξι (6) πλήρως εξοπλισμένα ποδήλατα (Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδιστή, Υγειονομικό, Διασωστικό και Τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό).

Στο τέλος της εκδήλωσης η διοργάνωση βράβευσε διά χειρός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Πατρών για την προσφορά του στην υγειονομική και διασωστική κάλυψη των αγώνων.

<< Επιστροφή