Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Φιλοξενία Προέδρου Ε.Ε.Σ. στον σταθμό ΣΚΑΪ

Tην Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός φιλοξενήθηκε στη μεσημεριανή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ "Αταίριαστοι", που παρουσιάζουν καθημερινά οι δημοσιογράφοι κ.κ. Γιάννης Ντσούνος και ο Χρήστος Κούτρας.

Για να ακούσετε τη συνέντευξη, πιέστε εδώ.
(εκπομπή, 14.7.2017, από το 1:00:50 και μετά)

Αντικείμενο της ενδιαφέρουσας συζήτησης αποτέλεσε η ευρεία κινητοποίηση του Ε.Ε.Σ. στη μεγαλειώδη συναυλία αλληλεγγύης του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και του ΣΚΑΪ, την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μουσικού καλλιτέχνη Διονύση Σαββόπουλου. Στο σημείο αυτό, ο Dr. Αυγερινός αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στην έμπρακτη και διαχρονική βοήθεια που λαμβάνει ο Ε.Ε.Σ. από την πρωτοβουλία του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ιδιαίτερα στον τομέα της συγκέντρωσης τροφίμων, "απόρροια κοινών σκοπών και στόχων για την υλοποίηση μιας γόνιμης και πολυδιάστατης ανθρωπιστικής δράσης".

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. είχε τη δυνατότητα να μιλήσει επίσης για την άριστη σχέση και την πλήρη ταύτιση απόψεων της σημερινής Διοίκησης με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, και ειδικότερα με τα μέλη της αποστολής της στην Ελλάδα, γεγονός που διευκολύνει την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες. '’λλωστε, οι υπηρεσίες αυτές εκτιμώνται ιδιαιτέρως από τους ίδιους τους ωφελούμενους, όπως έδειξε και το πρόσφατο περιστατικό στον καταυλισμό της Μόριας, όπου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προστάτευσαν τις εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Σ. από τυχόν καταστροφές και φθορές.

Τέλος, ο κ. Αυγερινός αναφέρθηκε στην αήθη προσπάθεια του υπόδικου πρώην Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Ανδρέα Μαρτίνη να ανακόψει τη δυναμική πορεία των τελευταίων δύο ετών για την ανάκαμψη και αναγέννηση του Οργανισμού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως τόσο ο ίδιος όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο, το μόνιμο προσωπικό, καθώς επίσης και οι χιλιάδες των εθελοντών "δεν θα φοβηθούν τις επιθέσεις και θα οδηγήσουν τον Ε.Ε.Σ. στο επίπεδο αξιοσύνης που του αρμόζει".

 

<< Επιστροφή