Δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος Αλεξανδρούπολης (Νο4)

Α) Συμμετοχή του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου «Εβδομάδα Δημόσιας και Ψυχικής Υγείας 2025».
Από τις 6 έως τις 12 Οκτωβρίου υλοποιήθηκε η Εβδομάδα Δημόσιας και Ψυχικής Υγείας 2025 υπό τη διοργάνωση τηςΠεριφερειακής Ενότητας Έβρου-Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας/Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα
- Πρόληψης μεταδιδόμενων και μη μεταδιδόμενων νοσημάτων
- Γηριατρική φροντία-Ψυχική και κοινωνική στήριξη
- Άσκηση και διατροφή
- Εργασιακή εξουθένωση-Ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας,
- Σχολική υγεία και εθισμοί.
Το Περιφερειακό Τμήμα συνεχίζοντας τη συνεργασία του με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου συμμετείχε στις αναφερόμενες δράσεις με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας.
Ειδικότερα, οι Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες του τμήματος παραβρέθηκαν στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2025 στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος στους μαθητές των τεσσάρων τμημάτων της Α’ τάξης σε θέματα διαχείρισης περιστατικών, απώλεια αισθήσεων-πνιγμονή και την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.
Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερη προθυμία να εφαρμόσουν τις τεχνικές στα εκπαιδευτικά προπλάσματα ενώ παράλληλα διατύπωσαν εύστοχες ερωτήσεις σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών στο σχολικό περιβάλλον.
Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης ανταποκρίνεται πάντα θετικά σε δράσεις που προάγουν τη δημόσια υγεία και ενισχύουν τον ρόλο της κοινωνικής μέριμνας στο πλαίσιο συνεργασίας, επικοινωνίας και προσφοράς προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Β) Εκπαίδευση προσωπικού στρατού.
Στις 14 Οκτωβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε το Πρόγραμμα Βασικής Υποστήριξης Ζωής και Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε ομάδα Προσωπικού των παιδικών σταθμών στρατού στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Ελληνικού Στρατού.
Τα μαθήματα υλοποιήθηκαν στην αίθουσα της διδασκαλίας του τμήματος με τους συμμετέχοντες να εκπαιδεύονται στην Πνιγμονή, στην Πλάγια Θέση, στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και στη Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή.
Γ) Υγειονομική κάλυψη αγώνων καλαθοσφαίρισης
Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης συμμετείχε:
Στις 11 Οκτωβρίου 2025 στην αθλητική αναμέτρηση της Α.Ο. «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ» που πραγματοποιήθηκε κλειστό γήπεδο του «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ» έναντι της Αθλητικής Ομάδας «ΑΣΠΙΣ» Ξάνθης στην κατηγορία Νεανίδων.
Στις 12 Οκτωβρίου 2025 στην αθλητική αναμέτρηση της Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ έναντι της «ΦΙΛΙΑ» Ορεστιάδας στην κατηγορία των παίδων.
Κατά τη διάρκεια των αγώνων αντιμετωπίστηκαν περιστατικά τραυμάτων, θλάσεων, και επεισόδια υπότασης.
















