Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος Αλεξανδρούπολης

Α)Συμμετοχή της Νοσηλεύτριας του τμήματος, Ειρήνης Παπάζογλου στην ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. στην Βενεζουέλα.
Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, συνεχίστηκε η ουσιαστική παρουσία και η πολύτιμη ανθρωπιστική προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη δοκιμαζόμενη από τον φονικό σεισμό Βενεζουέλα υλοποιώντας τη δεύτερη αποστολή κλιμακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελούμενου από επταμελές, έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό με στόχο την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας και την υποστήριξη των Κινητών Νοσοκομείων που έχουν δημιουργηθεί στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας, μία από τις περιοχές που υπέστη τεράστιες καταστροφές.
Παράλληλα, το κλιμάκιο συνέβαλε στο τιτάνιο έργο που καταβάλλει καθημερινά ο Ερυθρός Σταυρός της Βενεζουέλας, στηρίζοντας περισσότερους από 16.000 εκτοπισμένους πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δραματικές συνέπειες της καταστροφής.
Ανάμεσα στα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού βρέθηκε και η «δική μας» Νοσηλεύτρια του Τμήματος Ειρήνη Παπάζογλου, η οποία συμμετείχε στην ανθρωπιστική αποστολή από τις 12 έως τις 30 Ιουλίου 2026.
Η επιστροφή της στην Ελλάδα δεν γέμισε μόνο τις βαλίτσες της με αναμνήσεις και δυνατές εμπειρίες, αλλά κυρίως την καρδιά της με εικόνες και στιγμές προσφοράς και ανθρωπιάς προσφέροντας νοσηλευτική φροντίδα, επικοινωνία και ψυχολογικές πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που μέσα σε λίγες στιγμές έχασαν συγγενείς, οικογένεια, το σπίτι τους και ό,τι αποτελούσε μέχρι τότε τη ζωή και την περιουσία τους.
Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που εισέπραξαν τα μέλη της αποστολής από τους πληγέντες αποτέλεσαν ίσως την πιο δυνατή επιβεβαίωση της αξίας της ανθρωπιστικής προσφοράς και της δύναμης που έχει η αλληλεγγύη να ενώνει τους ανθρώπους.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στις Νοσηλεύτριες και σε όλα τα μέλη της αποστολής, στους Εθελοντές και στους Διασώστες-Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια τον ελληνικό ανθρωπιστικό οργανισμό, υπηρετώντας με συνέπεια και αυταπάρνηση τις θεμελιώδεις αρχές του.
Η παρουσία τους στη Βενεζουέλα ανέδειξε για ακόμη μία φορά την παγκοσμιότητα του Ερυθρού Σταυρού, τη δύναμη της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης και, πάνω απ’ όλα, την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι άνθρωποι στο έργο και την προσφορά του, γιατί ο Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται σε κάθε γωνιά του κόσμου όπου υπάρχει ανάγκη.
Στο επίσημο site του τμήματος: HELLENIC RED CROSS ALEXANDROUPOLIS,GREECE μπορείτε να παρακολουθήσετε σχετικά βίντεο και φωτογραφίες από την αποστολή καθώς και τη βράβευση της αποστολής από τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Ερυθρού Σταυρού Βενεζουέλας, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για προσφορά τους στις πληγείσες περιοχές της Βενεζουέλας.
Β) Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τη Νοσηλεύτρια του τμήματος Ειρήνη Παπάζογλου.
Στις 7 Αυγούστου 2026, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, με ιδιαίτερη χαρά, τη Νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ειρήνη Παπάζογλου, προκειμένου να τη συγχαρεί για τη συμμετοχή της στην ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. στη Βενεζουέλα, καθώς και για το θάρρος, την τόλμη και την ανιδιοτελή προσφορά που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στις πληγείσες περιοχές.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμησή του για τη συμμετοχή της στην αποστολή, τονίζοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Αλεξανδρούπολη και αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της πόλης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, Γεώργιος Κουκουράβας, η Γραμματέας, Αποστολία Μαργαρίτιδου, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ευαγγελία Τοτολίδου, καθώς και Νοσηλεύτρια Ε.Ε.Σ του τμήματος Αλεξάνδρα Μπαμπούλη.
Γ) Η Νοσηλεύτρια Ε.Ε.Σ., Ειρήνη Παπάζογλου, μοιράζεται τις εμπειρίες της σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Η Νοσηλεύτρια Ε.Ε.Σ. του τμήματος, Ειρήνη Παπάζογλου, παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης μοιράζοντας τις εμπειρίες και τα βιώματά της από την ανθρωπιστική αποστολή στη Βενεζουέλα με την τοπική κοινωνία.
Μιλώντας από καρδιάς, μετέφερε με γλαφυρό και συγκινητικό τρόπο προσωπικές της μαρτυρίες, εικόνες από τις πληγείσες περιοχές περιέγραψε τις στιγμές που έζησε δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν από την καταστροφή.
Η συγκλονιστική φράση της «εισπράξαμε παραπάνω από αυτά που δώσαμε», συμπυκνώνει την ουσία της αλληλεγγύης, της ανιδιοτελούς προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και το νόημα του Εθελοντισμού που προάγεται από τον Ερυθρό Σταυρό.
Α) Στο δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης στο 43.29:
Β)Στο δελτίο ειδήσεων της ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ-ΓΕΓΟΝΟΤΑ:
Γ)Στην εκπομπή ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ της ΕΡΤ3:









