Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος Αλεξανδρούπολης Νο2

Για το α’ δεκαπενθήμερο Αυγούστου το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε τις κάτωθι εκπαιδευτικές δράσεις:
Α) Υλοποίηση του 4ου κατά σειρά εκπαιδευτικού προγράμματος για τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».
Στο πλαίσιο της συστηματικής συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση της Δ’ ομάδας των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις 4 Αυγούστου 2026 με τους συμμετέχοντες να αποκτούν πολύτιμες θεωρητικές γνώσεις αλλά και να εξασκηθούν πρακτικά σε κρίσιμες δεξιότητες που αφορούν την ασφάλεια, τη φροντίδα και την προστασία της ζωής βρεφών και νηπίων.
Β) Υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Βασικής Υποστήριξης Ζωής με Χρήση Α.Ε.Α.
Το πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Βασικής Υποστήριξης Ζωής με Χρήση Α.Ε.Α πραγματοποιήθηκε
Στις 5.08.2026 στην 21η ομάδα πολιτών από την έναρξη του έτους
Στις 7.08.2026 στην 22η ομάδα πολιτών (υπάλληλοι ΚΤΕΛ) και
Στις 12.08.2026 στην 23η ομάδα πολιτών
Επιπλέον από τις 10 έως τις 11.08.2026 πραγματοποιήθηκε το Βασικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών και Βασικής Υποστήριξης Ζωής με Χρήση Α.Ε.Α στην 6η ομάδα πολιτών στις πρώτες βοήθειες.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύθηκαν υπό τις κατευθύνσεις των Νοσηλευτριών/Εκπαιδευτριών του τμήματος με σύγχρονες, βιωματικές μεθόδους και τη χρήση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προπλασμάτων ενηλίκων και βρεφών καθώς και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, για την ορθότερη εμπέδωση και εφαρμογή της παροχής των Πρώτων Βοηθειών.












