Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης


Yγειονομική κάλυψη εκδήλωσης λήξης

Εθελοντές Σαμαρείτες,  Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης Ε.Ε.Σ. παρευρέθηκαν στην εκδήλωσης λήξης (14/6/2026)  της αγωνιστικής χρονιάς του Ηρακλή Ζυγού, παρέχοντας υγειονομική κάλυψη  και προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους ασφαλή διασκέδαση.

Υγειονομική κάλυψη πεζοπορίας


«Αναζητώντας την χαμένη πυγολαμπίδα»

Μια ξεχωριστή βραδινή εμπειρία έ ζησαν ό σοι συμμετείχαν στ η δρ άση του ΚΕΠΕΑ Βιστων ίδας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε στις 17/6/2026.

Η διαδρομή ξεκίνησε από την Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμούς και μέσα από τα μονοπάτια της περιοχής οδήγησε τους συμμετέχοντες στην περιοχή Λιβάδια, ανάμεσα στις μαγευτικές λάμψεις των πυγολαμπίδων.

Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Π.Τ. Ξάνθης του Ε.Ε.Σ. παρείχαν υγειονομική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, συμβάλλοντας ώστε μικροί και μεγάλοι να απολαύσουν με ασφάλεια αυτή την εξόρμηση στη φύση.

«Tastes of Xanthi 2»

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες του Π.Τ. Ξάνθης Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρείχαν υγειονομική κάλυψη κατά την εκδήλωση «Tastes of Xanthi 2», η οποία διοργανώθηκε από
το Επιμελητήριο Ξάνθης και την ΟΕΒΕ Ξάνθης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Π.Ε. Ξάνθης και τον Δήμο Ξάνθης.

Οι εθελοντές μας, βρίσκονταν στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης, στον χώρο των γαστρονομικών δράσεων με τον προσκεκλημένο chef Βασίλη Καλλίδη, φροντίζοντας για την ασφαλή διεξαγωγή των δράσεων.

Υγειονομική κάλυψη εκδήλωσης


24η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες του Π.Τ. Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμμετείχαν στην 24η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης Γκιουνές Χασάν Ογλού καθώς και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ε.Ε.Σ. Ξάνθης.

Η «Φλόγα της Αγάπης» διέσχισε κεντρικές οδούς της πόλης και κατέληξε στην Πλατεία Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα οι εθελοντές παρείχαν υγειονομική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για ακόμη μία φορά, οι εθελοντές μας στάθηκαν δίπλα στην κοινωνία, συμβάλλοντας στην ασφαλή διεξαγωγή μιας δράσης αφιερωμένης στην προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Ευχαριστούμε θερμά για την αδιάκοπη παρουσία και προσφορά σας.

Δωρεές στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
ΔΩΡΕΕΣ

Δώσε ελπίδα. Στήριξε μια ζωή.

Με τη δική σου δωρεά, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσφέρει ελπίδα, φροντίδα και στήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη. Κάθε προσφορά, μικρή ή μεγάλη, γίνεται πράξη ανθρωπιάς και ουσιαστική βοήθεια εκεί που χρειάζεται περισσότερο.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών Ερυθρού Σταυρού
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μάθε να σώζεις ζωές

6 ώρες. Μια ζωή. Μάθε να κάνεις Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (σε ενήλικες, παιδιά & βρέφη) και να χρησιμοποιείς απινιδωτή σωστά. Ένα σεμινάριο που μπορεί
να κάνει εσένα τον λόγο που κάποιος αναπνέει ξανά.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εθελοντές Υγείας Ερυθρός Σταυρός
ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εθελοντές του τομέα υγείας

Σημαντική δύναμη στην υλοποίηση των στόχων του Τομέα Υγείας, αποτελούν οι εθελοντές οι οποίοι εκπαιδεύονται, κινητοποιούνται και εποπτεύονται από τους νοσηλευτές.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρώτες Βοήθειες για Σκύλους Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ - ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Ο καλύτερός σου φίλος αξίζει τη σωτηρία σου!

Μάθε πώς να παρέχεις πρώτες βοήθειες στον σκύλο σου σε περίπτωση ατυχήματος ή ξαφνικής ανάγκης. Ιδανικό για κηδεμόνες και επαγγελματίες του χώρου.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ