Την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2020, πραγματοποιήθηκε διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στη νέα Δομή Φιλοξενίας προσφύγων / μεταναστών στη Μαλακάσα.
Συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την επανένωση ενός 22χρονου και της 3χρονης αδελφής του με την μητέρα τους.
Το βραβείο για το διαγωνισμό σύντομης ταινίας που είχε προκηρύξει ο Δήμος Κομοτηνής, απονεμήθηκε στην ταινία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής.
Δράσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (HRC) για την αντιμετώπιση του COVID-19.
Τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής στήριξης Ε.Ε.Σ.
'Aνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού για τον COVID-19
Συναντήσεις Προέδρων ΔΟΕΣ / ΕΕΣ με Πολιτικές Αρχές

Έκτακτη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πλέον ευάλωτων συνανθρώπων μας για την αντιμετώπιση των δυσμενών ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19) στη χώρα μας.

O Ε.Ε.Σ. στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στην αντιμετώπιση της κρίσης για τον κορωνοϊό και προχωρά στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕΣ και ο Πρόεδρος του ΕΕΣ πραγματοποίησαν την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.