Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
«Ματιές στο Mέλλον»

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19.00, εγκαινιάζεται στο χώρο εκδηλώσεων του ΟΛΝΕ Α.Ε. «Τεταρτοκύκλιο» Ευβοϊκής του Ν. Λιμένα Χαλκίδας η έκθεση ζωγραφικής, που διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με έργα φιλοξενουμένων της Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Ριτσώνας.

Η έκθεση με θέμα «Ματιές στο Μέλλον» θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοικτή το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Πριν από 8 μήνες, στο πλαίσιο των δράσεων Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης που αναπτύσσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη Ριτσώνα, ξεκίνησε η δράση της ζωγραφικής για ενήλικες. Μέσα από αυτή τη δράση αναδείχθηκε το ταλέντο των ανθρώπων και η δύναμη για ζωή που τους κινητοποίησε να ζωγραφίσουν παρά τις αντιξοότητες.

Ο Outhman ζωγράφιζε όταν ήταν παιδί, σταμάτησε για χρόνια, και ξεκίνησε πάλι τη ζωγραφική στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας των Προσφύγων της Ριτσώνας, καθώς επιθυμούσε να περιγράψει την πραγματικότητα των φυλακών και τα βασανιστήρια στη Συρία. Για τον Mouhamed, η ζωγραφική είναι ένας τρόπος για να ξεφύγει από την οδυνηρή πραγματικότητα. Ο Dalkien ήθελε να εκφράσει μέσα από τα έργα του την ενοχή που ένιωθε για τα παιδιά που είναι θύματα του πολέμου και η Iman περιγράφει την ιστορία των γυναικών που «έχασαν τη ζωή και κληρονόμησαν τα προβλήματά της».

Επιμέλεια Έκθεσης: Αγγελική Βιολιντζή (IFRC PSS Officer), Μαρίνα Ντόβρου (Εθελόντρια Ε.Ε.Σ.-Εικαστικός), Mamoun AlSbini (IFRC PSS Facilitator)

Διοργάνωση: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ισπανικός Ερυθρός Σταυρός, Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

<< Επιστροφή