Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Επίσκεψη στο Θωρηκτό Γ. ΑΒΕΡΩΦ

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποίησε επίσκεψη στο ιστορικό Θωρηκτό Γ. ΑΒΕΡΩΦ.


Το Γ. ΑΒΕΡΩΦ, το οποίο συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση της ιστορίας του ελληνικού έθνους, 72 χρόνια από το τελευταίο του ταξίδι στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε στην πόλη.

Το «Θωρηκτό της νίκης» έδεσε μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον δρόμο που φέρει το όνομα του ανθρώπου που το οδήγησε στο απόγειο της δόξας του, του Ναυάρχου Κουντουριώτη, όπου στεγάζεται και το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τους Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. υποδέχτηκε ο κυβερνήτης του ΑΒΕΡΩΦ αρχιπλοίαρχος, κ. Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος με μεγάλη χαρά ενημέρωσε για τη μακρόχρονη ιστορία του πλοίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι Εθελοντές ξεναγήθηκαν από το προσωπικό του πλοίου σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μαζί με τους Εθελοντές της Νοσηλευτικής και της Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης και διοργανώθηκε με την υποστήριξη του κου Νικόλτσιου, Ιστορικού - Συγγραφέα, Διευθυντή του Ιδρύματος Μουσείου  Μακεδονικού Αγώνα και μέλους του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

<< Επιστροφή