Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Nαυαγοσωστικό ρομπότ EMILY

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και η εκπομπή "Αταίριαστοι" παρουσίασαν εκτενές αφιέρωμα στο τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό ρομπότ EMILY του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο βοήθημα για τους εκπαιδευμένους Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ., στο πλαίσιο επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στο υγρό στοιχείο.

Το σχετικά νέο αυτό απόκτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, προσεγγίζοντας σημεία δύσκολα προσβάσιμα στον άνθρωπο. Έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης μεταφοράς έως τεσσάρων (4) ανθρώπων, τους οποίους στη συνέχεια οδηγεί με ασφάλεια είτε στη στεριά είτε στο επιχειρησιακό διασωστικό σκάφος του Ε.Ε.Σ., προκειμένου να τους παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες.

Παρακολουθήστε το αφιέρωμα του ΣΚΑΙ πιέζοντας εδώ 
Διαβάστε το αφιέρωμα του ειδησεογραφικού Οργανισμού CNN Greece πιέζοντας εδώ

Τα γυρίσματα του αφιερώματος πραγματοποιήθηκαν στις 17 Ιανουαρίου 2018, στην παραλία της Νέας Μάκρης, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, της Τομεάρχη Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών κ. Μαρίνας Σταμάτη, του εκπροσώπου της Σχολής Αυτοδυτών - Ναυαγοσωστών κ. Βασίλη Χαντζόπουλου και Εθελοντών Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ.

Επιπλέον φωτογραφικό υλικό διαθέσιμο εδώ

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. στις δηλώσεις του στην κάμερα του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στους αναθεωρημένους στόχους και σκοπούς που έχουν διαμορφωθεί την τελευταία περίοδο εντός του Οργανισμού με στόχο έναν "νέο, καινοτόμο, σύγχρονο και αποτελεσματικό Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό", αντάξιο των απαιτήσεων της ελληνικής κοινωνίας και των δυνατοτήτων της εποχής μας.

 

<< Επιστροφή