Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Ο Ε.Ε.Σ. στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Την παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων στην πλατεία Συντάγματος, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, άνοιξε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το μεγαλύτερο και αρχαιότερο ανθρωπιστικό Σωματείο της χώρας.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθους κόσμου, Εθελοντές των τριών Τομέων του Ε.Ε.Σ. -Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών- παρήλασαν πρώτοι, σε άψογους σχηματισμούς, καταχειροκροτούμενοι από το κοινό. Είχαν προηγηθεί οι Αδελφές Νοσοκόμες του Ε.Ε.Σ., οι οποίες συμμετείχαν στην παρέλαση συνοδεύοντας τους αναπήρους πολέμου, σε μια εξόχως συγκινητική στιγμή, υπενθυμίζοντάς μας ένδοξες στιγμές ηρωισμού και αυτοθυσίας.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό, εδώ 
Σχετικό βίντεο, εδώ
Για να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρέλαση της Αθήνας, πιέστε εδώ
Για να παρακολουθήσετε βίντεο από τη Δοξολογία στον Kαθεδρικό Ι.Ν. Αθηνών, πιέστε εδώ

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Ε.Ε.Σ., με έτος ίδρυσης το 1877, συμπληρώνει φέτος 141 χρόνια λαμπρής ιστορίας και αδιάλειπτης ανθρωπιστικής παρουσίας στον ελλαδικό χώρο, με μία δράση στενά συνδεδεμένη με τα σημαντικότερα - και εν μέρη δραματικότερα - γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Στη φετινή παρέλαση της Αθήνας τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό εκπροσώπησε ο νέος Πρόεδρος και πρέσβης ε.τ. κ. Αλέξης Αλεξανδρής, πλαισιωμένος από τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Σεραφείμ Σεφεριάδη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Παναγιώτη Ανδρικόπουλο. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., συνοδευόμενος από τον Β΄ Αντιπρόεδρο, είχε παραστεί προηγουμένως στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στη Μητρόπολη, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. σε μήνυμά υπογράμμισε τη διαχρονική πίστη και ακλόνητη αφοσίωση των Εθελοντών του Ε.Ε.Σ. στα ανθρωπιστικά ιδεώδη και στις Θεμελιώδεις Αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, ανεξάρτητα από φυλετικές, θρησκευτικές ή ιδεολογικές διαφορές. "Ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο των αυξημένων ανθρωπιστικών προκλήσεων, οι Εθελοντές της Νοσηλευτικής, της Κοινωνικής Πρόνοιας και των Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών, ως γνήσιοι συνεχιστές της ένδοξης ερυθροσταυρικής παράδοσης, βρίσκονται καθημερινά δίπλα στον συνάνθρωπο που υποφέρει, σε κάθε σημείο της Ελλάδας, συμβάλλοντας με τις ενέργειές τους στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξης Αλεξανδρής.

Την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση των μαθητών των σχολείων της πρωτεύουσας, αλλά και του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων, στο κέντρο της Αθήνας, παρακολούθησε επίσης την παραμονή της 25ης Μαρτίου ο νέος Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος.

Η παρέλαση άνοιξε ως είθισται με το Λύκειο Καλαβρύτων, με τις παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του '21, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη και εκπροσώπων της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Σ. κατέθεσε προηγουμένως στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πλαισιωμένος από ένστολες Εθελόντριες Νοσηλευτικής, αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας υπενθύμισε τους "διαχρονικούς αγώνες" των Εθελοντών και Εθελοντριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλα τα σημαντικά γεγονότα - σταθμούς της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. "Η οικειοθελής αυτή προσφορά των Εθελοντών μας, η οποία συχνά έλαβε τη μορφή προσωπικής αυτοθυσίας, μας γεμίζει ευθύνη. Παράλληλα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια αταλάντευτη πίστη στις Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματός μας", προσέθεσε ο κ. Ανδρικόπουλος.

<< Επιστροφή