Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Ο Ε.Ε.Σ. τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού

H 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΕΣ/ΕΗ), αποτελεί μια ετήσια εορτή, με έντονη διεθνή διάσταση, στο πλαίσιο της οποίας αναδεικνύονται οι 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Κινήματος ΕΣ/ΕΗ, και πιο συγκεκριμένα: ο Ανθρωπισμός, η Αμεροληψία, η Ουδετερότητα, η Ανεξαρτησία, ο Εθελοντισμός, η Ενότητα και η Παγκοσμιότητα. Η συγκεκριμένη ημερομηνία-ορόσημο συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του Ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντος με το πρώτο Νόμπελ Ειρήνης, Ερρίκου Ντυνάν (8 Μαΐου 1828).

Περισσότερο επικοινωνιακό υλικό εδώ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την ξεχωριστή εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας ΕΣ/ΕΗ και όσα αυτή σηματοδοτεί, εμπνέοντας, ενθαρρύνοντας και προωθώντας ένα ευρύ πλέγμα ανθρωπιστικών δράσεων που προσφέρουν φροντίδα και συμπαράσταση σε κάθε άνθρωπο που υποφέρει, χωρίς διακρίσεις ή αποκλεισμούς.

Στην πρώτη γραμμή αυτής της συστηματικής προσπάθειας, μιας προσπάθειας στενά συνδεδεμένης με τις έννοιες της αλληλεγγύης και της ανιδιοτέλειας, βρίσκονται διαχρονικά οι Εθελοντές και των τριών Σωμάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών), οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους συχνά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά τη σημερινή ημέρα τις χιλιάδες των εθελοντών του, όπως και τα εκατοντάδες καταξιωμένα επαγγελματικά του στελέχη, παραμένοντας σε ετοιμότητα, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, για την αντιμετώπιση κάθε είδους ανθρωπιστικής ανάγκης που προκύπτει.

Κοινή Δήλωση του Francesco Rocca, Προέδρου Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου
και Peter Maurer, Προέδρου Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού

 ***

Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις Προέδρου Ε.Ε.Σ. κ. Αλέξη Αλεξανδρή:

-
στον "Αθήνα 9,84" (Εκπομπή «'Aλλα Νέα;», με τις Έλενα Μπρέγιαννη και Μαρία Παύλου) εδώ
- στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" (Μαγκαζίνο, με τον Κώστα Σαββόπουλο) εδώ

 

 

<< Επιστροφή