Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Συνέντευξη Προέδρου Ε.Ε.Σ. στην ΕΡΤ1

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 "απευθείας".

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής (από το 01:21:55 και μετά) πιέζοντας εδώ

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., πλαισιωμένος από Εθελόντριες και των τριών Σωμάτων του Οργανισμού (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών), αφού αναφέρθηκε στο πλούσιο ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, σε μία εποχή αυξημένων προκλήσεων και ανθρωπιστικών αναγκών, παρουσίασε στο κοινό τα Εθελοντικά Σώματα του Ε.Ε.Σ., με τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει ανοιχτές και γόνιμες συζητήσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους και η συμβολή τους στο ευρύ πλέγμα δράσεων που υλοποιεί ο Οργανισμός.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. τόνισε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο τη σημασία την οποία διαδραματίζει ο εθελοντισμός για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος και αποτελεί θεμελιώδη Αρχή του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, αλλά και κινητήριο δύναμη για την επίτευξη της αποστολής και των επιμέρους στόχων του.

Η νέα εκλεγμένη Διοίκηση υπό την προεδρία του κ. Οικονομόπουλου στοχεύει στο μέλλον και στην ανάγκη να γίνουν γρήγορα βήματα σε μία σειρά από τομείς, όπως στον εκσυγχρονισμό της διοίκησης και του απαρχαιωμένου καταστατικού, την αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Τμημάτων και την οικονομική ανασυγκρότηση του Οργανισμού. Με τον εκσυγχρονισμό του Καταστατικού, ο ίδιος εκτίμησε πως ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα ενισχύσουν το εθελοντικό δυναμικό του Ε.Ε.Σ. προς όφελος του πάσχοντα συνανθρώπου, ενώ με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας θα επιτευχθεί ένας βαθμός αυτοδυναμίας, απαραίτητος για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του.

Ιδιαίτερη έμφαση εξέφρασε επίσης ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. για "στενότερη και εντονότερη συνεργασία τόσο με την ελληνική κυβέρνηση όσο και με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό", με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των από κοινού δράσεων.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Οικονομόπουλος υπογράμμισε το γεγονός πως η κοινωνία διαχρονικά βρισκόταν στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε όλα τα επίπεδα: και σε αυτό της φυσικής παρουσίας αλλά και της οικονομικής ενίσχυσης.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "απευθείας" και στους δημοσιογράφους κ.κ. Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστα Λασκαράτο και Νίκο Μερτζάνη.

<< Επιστροφή