Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Ενημέρωση για την πορεία του Ε.Ε.Σ.

Τις άμεσες ενέργειες που ήδη υλοποιούνται από την παρούσα Διοίκηση, προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες της αναστολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το Διεθνές Κίνημα, ανακοίνωσε σήμερα σε προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου, στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα, ο νέος Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, παρουσία πολυάριθμων μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. τόνισε με έμφαση πως η στενή και αρμονική συνεργασία της Διοίκησης με τα Όργανα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική Πολιτεία θα συμβάλει τελικώς στην αποφυγή του συγκεκριμένου δυσμενούς μέτρου, το οποίο ήδη προκαλεί αισθητές επιπτώσεις στον Εθνικό Σύλλογο.

Η Διοίκηση του Ε.Ε.Σ., όπως ανακοινώθηκε, θα προχωρήσει άμεσα στην έγκριση του νέου Καταστατικού, λαμβάνοντας υπόψη τις υποδείξεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ε.Σ./Ε.Η., στην διεξαγωγή Καταστατικής Συνέλευσης εντός του τρέχοντος έτους, στην εγγραφή νέων μελών, και τέλος στην πραγματοποίηση νέων δημοκρατικών εκλογών με ευρεία κοινωνική βάση.

"Ο Ε.Ε.Σ. έπρεπε να έχει εκσυγχρονιστεί και να εκδημοκρατιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα, τρέχουμε να προλάβουμε τις ημερομηνίες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμαντόπουλος.

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. αλλά και τα παριστάμενα μέλη του Κ.Δ.Σ. απάντησαν σε σειρά ερωτήσεων που αφορούν τρέχοντα ζητήματα, όπως για παράδειγμα στους λόγους που οδήγησαν στην επιβεβλημένη αντικατάσταση του κ. Οικονομόπουλου, για το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί, αλλά και για το ακροτελεύτιο άρθρο του νέου Καταστατικού, που ορίζει τη μεταβίβαση της περιουσίας του Ε.Ε.Σ. στο Ελληνικό Δημόσιο σε περίπτωση διάλυσης του Εθνικού Συλλόγου. Ο κ. Μαμαντόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτό το σημείο, υπογραμμίζοντας πως κατά την άποψή του αφορά ένα καθαρά τυπικό θέμα, καθώς η περίπτωση αναστολής ή παύσης της λειτουργίας του Ε.Ε.Σ. είναι κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ δεδομένης της πολύχρονης ιστορικής παρουσίας και διαδρομής του. Η Διοίκηση εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι η έμπρακτη απόδειξη της διάθεσής της για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και εκδημοκρατισμό του Οργανισμού θα τύχει της κατανόησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν μετά από πρόσκληση και έλαβαν τον λόγο εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας και της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού που εργάζονται στη χώρα μας, εκφράζοντας την καλή τους πρόθεση για καλή συνεργασία με σκοπό την επίτευξη των στόχων, όπως τους έθεσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

<< Επιστροφή