Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Επιστολή Προέδρου ΔΟΕΣ κ. Francesco Rocca

 

Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
O Πρόεδρος

κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο
Πρόεδρο
Μέλη Συμβουλίου
Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού


Γενεύη, 27 Φεβρουαρίου 2019


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, αξιότιμα Μέλη του Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Σας γράφω εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ), σε συνέχεια της επίσκεψης του εισηγητή της Επιτροπής Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης (CMC) Dr. Kopetzky και της παραλαβής της έκθεσής του αναφορικά με τις εξελίξεις στον Εθνικό σας Σύλλογο. Με χαρά άκουσα θετικά νέα από την Αθήνα, όπως η έγκριση του νέου καταστατικού, το οποίο ελπίζουμε ότι θα καταστήσει τον ΕΕΣ έναν σύγχρονο και δυναμικό Εθνικό Σύλλογο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕΣ έχει πλήρη επίγνωση ότι αντιμετωπίζετε πολλές προκλήσεις στα υπόλοιπα βήματα που πραγματοποιείτε, όπως η εκστρατεία εγγραφής μελών και η οργάνωση της Γενικής Συνέλευσης που θα διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου 2019. Όπως πάντα, η Επιτροπή CMC είναι δίπλα σας για να σας υποστηρίξει εκ μέρους της ΔΟΕΣ, κατ' εφαρμογή της εντολής που της έχει δοθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και με την πλήρη υποστήριξη και εμπιστοσύνη μου.

Ελπίζω πραγματικά ότι το Συμβούλιό σας θα ενισχύσει τον ηγετικό του ρόλο στον ΕΕΣ και θα καθοδηγήσει τον Εθνικό Σύλλογο στα επόμενα βήματα. Πολλοί από τους υπέροχους εθελοντές σας -τους οποίους θαυμάζει ολόκληρο το Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου- περιμένουν αυτό από την ηγεσία του Εθνικού Συλλόγου. Η οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου το αναμένει αυτό από εσάς. Για μία ακόμη φορά, απευθύνω έκκληση στο αίσθημα ευθύνης κάθε μέλους του Συμβουλίου του ΕΕΣ ξεχωριστά και σας καλώ όλους να προχωρήσετε και να συνεργαστείτε ως ομάδα στη διέλευση του δύσκολου δρόμου που έχετε μπροστά σας.

Η ΔΟΕΣ σας υποστηρίζει και έχει εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσετε και θα καθορίσετε το μέλλον του ΕΕΣ. Ελπίζω ότι θα δω σύντομα ουσιαστικές και βιώσιμες θετικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν στην πλήρη αποκατάσταση της ιδιότητας μέλους του Εθνικού σας Συλλόγου.

Με εκτίμηση,
Francesco Rocca

Διαβάστε την επιστολή (πρωτότυπο κείμενο) πιέζοντας εδώ

<< Επιστροφή