Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Εθελοντική αιμοδοσία από το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κιλκίς

Το Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κιλκίς πραγματοποίησε, μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού, την ετήσια εθελοντική του αιμοδοσία. Συγκεντρώθηκαν πολλές μονάδες αίματος ενισχύοντας έτσι την τράπεζα του τοπικού τμήματος για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή των νέων αιμοδοτών.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία στοματικού επιχρίσματος για ανίχνευση συμβατότητας για δωρεά μυελού των οστών, δράση την οποία πραγματοποιεί στο νομό μας από το 2015 αποκλειστικά το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Κιλκίς, σε  συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής».

Την υπέροχη αυτή δράση λάμπρυνε και τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός ο οποίος συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και τους εθελοντές του Τμήματος για την ωραία αυτή πρωτοβουλία τους τονίζοντας ότι η αιμοδοσία είναι μια κατεξοχήν ανθρωπιστική πράξη που σώζει ζωές. Ο κος Αυγερινός στην ομιλία του προς τους Ερυθροσταυρίτες του Κιλκίς τόνισε την ανάγκη ενότητας για να ξεπεραστούν τα όποια εσωτερικά προβλήματα και την επανάκτηση της έξωθεν καλής μας μαρτυρίας τηρώντας πάντα τις 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος. Τέλος, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι ερυθροσταυρίτης σημαίνει στάση και πορεία ζωής, προσφορά χωρίς αντάλλαγμα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι Εθελοντές του Τμήματος ευχαριστούν από καρδιάς τον κύριο Αυγερινό τόσο για την παρουσία του, όσο και για τον μεστό λόγο που απηύθυνε στους Εθελοντές βοηθώντας κατ' αυτόν τον τρόπο στη συνέχιση της προσφοράς και στήριξης στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. 

 

<< Επιστροφή