Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Υγειονομική Κάλυψη του Ε.Ε.Σ. στην Ακρόπολη

Μετά την άμεση ανταπόκριση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού στο αίτημα της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη για αποστολή εθελοντών του Ε.Ε.Σ. που θα συνεπικουρούν το γιατρό - οπλίτη στην επί τόπου περίθαλψη ασθενών στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, οι νοσηλευτές και οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχουν ήδη εγκατασταθεί, σε ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο, στο Κέντρο Πληροφόρησης (επί του πεζοδρόμου της Δ. Αρεοπαγίτου), στο παλαιό μουσείο Ακροπόλεως αλλά και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Επιπλέον, η ποδηλατική ομάδα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. περιπολεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Τρίτη και την Πέμπτη, αλλά και τα Σαββατοκύριακα, ημέρες που παρατηρείται μεγάλη επισκεψιμότητα και παρέχει Πρώτες Βοήθειες, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο. Παράλληλα, μοιράζει στον κόσμο εμφιαλωμένα νερά.

Οι εθελοντές και το μόνιμο προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πιστοί στις ανθρωπιστικές αξίες ήταν καθόλη την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας μοιράζοντας κρύο νερό, παγωμένο τσάι και χυμούς καθώς και αναλώσιμα είδη πρώτης ανάγκης αλλά και παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών.

<< Επιστροφή