Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Εκδήλωση Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 17:00 έως τις 22:00 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, η εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών.

Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υπαίθριες ενημερώσεις και επιδείξεις με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες, την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (AED), να εφαρμόσουν τεχνικές ανάνηψης σε προπλάσματα, να ξεναγηθούν στον εξοπλισμό και στα οχήματα του Τμήματος και να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Σ. ευρύτερα.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη και καθοδήγηση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντωνίου Αυγερινού και με την ευγενική στήριξη του Δήμου Ξάνθης και του Δημάρχου κ. Εμμανουήλ Τσέπελη, που παραχώρησε το χώρο της πλατείας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (World First Aid Day), που γιορτάζεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτέμβρη, καθιερώθηκε το 2000 με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, με σκοπό να αναδειχθεί και να τονιστεί η σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή.

<< Επιστροφή