Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Υγειονομική κάλυψη στον "Αγώνα Ζωής και Ελπίδας"

Στο πλαίσιο των κοινωνικών εκδηλώσεων της Τοπικής Διοίκησης Δράμας (I.P.A.) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Δράμα και γενικά στη Βόρεια Ελλάδα, Διεθνής Φιλικός Αγώνας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων Ατόμων με τίτλο «Αγώνας Ζωής και Ελπίδας». Ο φιλικός αγώνας διεξήχθη μεταξύ των Εθνικών Ομάδων ΕΛΛΑΔΑΣ και ΙΣΡΑΗΛ, στις 27 & 28 Σεπτεμβρίου 2019, για φιλανθρωπικό σκοπό. Συνδιοργανωτές ήταν ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ Δράμας «ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ», η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Νομού Δράμας και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΔΙ.Κ.Α.) του Δήμου Δράμας.

Βάσει των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες μεταξύ των ανωτέρω εθνικών ομάδων, τους οποίους κάλυψαν υγειονομικά 16 Εθελοντές Σαμαρείτες του Σώματος Σαμαρειτών και 4 Νοσηλεύτριες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Τμήματος.

Επίσης, μετά από αίτημα του Περιφερειακού μας Τμήματος προς το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης και κατόπιν εγκρίσεων του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού και του Γενικού Γραμματέα, κ. Γεώργιου Σκούμα, στην υγειονομική κάλυψη συμμετείχαν δύο Σαμαρείτες με το διασωστικό όχημα της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες του αγώνα και τις δυο μέρες.

Τέλος, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιστράτηγος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Σκούμας.

<< Επιστροφή