Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. σε εκδήλωση του Ι.Σ.Α.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός παρευρέθηκε ως ομιλητής, μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.), κου Γεωργίου Πατούλη, σε ενημερωτική εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα: "Δωρεά & Μεταμόσχευση Οργάνων", που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα για τη Δωρεά Οργάνων που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 1η Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Σ.Α., την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική πρόσκληση, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων, ένα πολύτιμο δώρο ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με πολύπλευρη συμβολή στην επίλυση υγειονομικών και κοινωνικών προβλημάτων των πολιτών της χώρας, συνεργάζεται με τον Ι.Σ.Α. και συμπαραστέκεται, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις αναφορικά με τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, αλλά και δράσεις αιμοδοσίας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συμβολή στην αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος της έλλειψης μοσχευμάτων στη χώρα μας με προσκεκλημένους φορείς το Υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, Συλλόγους Μεταμοσχευμένων, καθώς και Συλλόγους Ασθενών.

<< Επιστροφή