Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Συναντήσεις Προέδρων ΔΟΕΣ / ΕΕΣ με Πολιτικές Αρχές

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ), κ. Francesco Rocca, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020 συναντήσεις με Πολιτικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΔΟΕΣ και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός συναντήθηκαν αρχικά με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος εξήρε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και την εμπιστοσύνη της πολιτείας στο πρόσωπο του ίδιου του Προέδρου του, ειδικότερα σε περιόδους κρίσεων, αναφέροντας ότι και στην παρούσα μεταναστευτική κρίση ο Ερυθρός Σταυρός θα στηρίξει το έργο της.

Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι συναντήθηκαν με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος ενημέρωσε τους Προέδρους για την εξελισσόμενη κρίση στο μεταναστευτικό τόσο στα σύνορα, όσο και στα νησιά. Επισημαίνεται, ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με επίσημη επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. ζήτησε τη συνδρομή του στη μεταναστευτική κρίση και στις ανάγκες που έχουν προκύψει, ενεργοποιώντας και τα Διεθνή εργαλεία / προγράμματα, που διαθέτει το Κίνημα, προς ενίσχυση του ανωτέρω αιτήματος.

<< Επιστροφή