Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Ο ΕΕΣ προμαχώνας ανθρωπιστικής αλληλεγγύης

Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή του ισχυρού σεισμού στη Σάμο, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Ο Ε.Ε.Σ ανταποκρίθηκε, για ακόμη μια φορά, άμεσα στην επιτακτική ανάγκη της κοινωνίας, επιτελώντας άρτια το ανθρωπιστικό καθήκον του. Συμμετείχε τόσο σε διασώσεις, όσο και σε έρευνες για αγνοούμενους σε χαλάσματα και εγκαταλελειμμένα κτίρια αρχικά καθώς και σε διερεύνηση αναγκών για όσους δε μπορούσαν να μετακινηθούν. Πλέον, δίνεται ιδιαίτερο βάρος σε ανήμπορους, ηλικιωμένους, αλλά και σε καταστάσεις όπου απαιτείται απάντληση υδάτων από οικίες που έχουν πληγεί, ενώ στήνονται και σκηνές για όσους έχουν πρόβλημα στέγασης, σε συνεργασία πάντα με τις αρχές.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία 24ώρα είναι τεράστια και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές και το μόνιμο προσωπικό του. «Η αναγνώριση της προσφοράς από τους πολιτειακούς παράγοντες και ειδικά από τον Πρωθυπουργό μας, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

<< Επιστροφή