Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Ανθρωπιστική βοήθεια στις πυρόπληκτες περιοχές

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των μεγάλων πυρκαγιών ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχοντας και την αμέριστη στήριξη του κόσμου, βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας παντός είδους ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπων μας.

Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, έχουν αναχωρήσει από την κεντρική αποθήκη του Ε.Ε.Σ στην Αθήνα 12 φορτηγά, μεταφέροντας 70 και πλέον τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, με προορισμό κυρίως κοινότητες και χωριά της Εύβοιας και της Αρκαδίας που έχουν πληγεί περισσότερο όπου οι κάτοικοι τους χρήζουν άμεσης βοήθειας. Αντίστοιχες αποστολές έχουν πραγματοποιηθεί και στις πληγείσες περιοχές της Αττικής. Μάλιστα, το προσωπικό και οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ πραγματοποιούν τις διανομές ανθρωπιστικού υλικού (νερά, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ζωοτροφές κ.α.) από πόρτα σε πόρτα ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει μόνος του αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Σημειώνεται ότι η μαζική ανταπόκριση του κόσμου στο μεγάλο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ. για συλλογή χρημάτων και τροφίμων προς τους πυρόπληκτους βοήθησε καθοριστικά ώστε ο Ε.Ε.Σ. να καταφέρει να ανταποκριθεί πλήρως στις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει σε πολλά σημεία της χώρας. Οι διανομές θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και το επόμενο διάστημα.

<< Επιστροφή