Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Ο Ε.Ε.Σ. στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή μεγάλου αριθμού αθλητών, μεταξύ των οποίων και πολυάριθμες διεθνείς συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έδωσε για ακόμα μία χρονιά δυναμικά το παρών, παρέχοντας υγειονομική κάλυψη σε όλο το μήκος της ιστορικής διαδρομής.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 130 εθελοντές από τα Περιφερειακά Τμήματα Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας και Τρίπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες σε εκατοντάδες δρομείς που αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Επίσης, η ομάδα Τηλεπικοινωνίων, βρισκόμενη στο κέντρο επιχειρήσεων Μαραθωνίου στη Γαδά, ενημέρωνε συνεχώς τους εθελοντές, Σαμαρείτες - Διασώστες για νέα περιστατικά που προέκυπταν σε διάφορα σημεία της διαδρομής. Ταυτόχρονα, επαγγελματίες νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στελέχωσαν τα ιατρεία του ΕΚΑΒ, αντιμετωπίζοντας επιτυχώς προβλήματα που παρουσιάστηκαν στους αθλητές του Μαραθωνίου.

Τους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επισκέφθηκαν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γεώργιος Σκούμας, συγχαίροντας τους για την εξαιρετική παρουσία τους σε ένα ακόμα κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χώρας.

<< Επιστροφή