Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Επιστολή Προέδρου Ε.Ε.Σ.

Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισσες και Αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες,

Η Ερυθροσταυρική ιστορία και καθημερινότητα πλάθεται από τις αμέτρητες πράξεις θάρρους, πίστης και ανθρωπιάς. Η ανάπτυξη του Ε.Ε.Σ, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορικής εξέλιξης του ανθρώπου και η παρουσία του στην σύγχρονη εποχή είναι αυτονόητη. Με μια νέα αφετηρία ωφέλειας και μια υπόσχεση ενός νέου ορίζοντα, η Διοίκηση, οι Εθελοντές και οι Εργαζόμενοι του  Ε.Ε.Σ, στέλνουν το πιο αισιόδοξο μήνυμα των ημερών.

Με την διασφάλιση της ενότητας, την αναμόρφωση λειτουργίας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του Οργανισμού, αναδείξαμε τον ουσιαστικό ρόλο που πρεσβεύει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην αντιμετώπιση και επίλυση καίριων προβλημάτων της χώρας.

Η υιοθέτηση καινοτομιών και προοδευτικών δράσεων μας οδήγησε να είμαστε παρόντες και πρωτοπόροι την  χρονιά που πέρασε σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της Χώρας.

Η δυναμική και βαρυσήμαντη παρουσία του Ε.Ε.Σ, στους σεισμούς της Ελασσόνας και της Κρήτης, στις πλημμύρες ανά την Ελλάδα, οι πολυσήμαντες ενέργειές μας στην κρίση και διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος,  με αδιάλειπτη παρουσία σε όλες τις Δομές φιλοξενίας Προσφύγων της Ελλάδας, αποδεικνύουν το μέγεθος του έργου μας.

Ουδείς μπορεί να ξεχάσει την εμπλοκή μας και τον αξιοσημείωτο  ρόλο μας το καλοκαίρι στις πυρκαγιές, που είχαν εξαπλωθεί στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στην Αττική και σε πολλά σημεία τις χώρας, με τους εθελοντές μας σε διακριτή θέση στην αντιμετώπισήτους, παρέχοντας βοήθεια σε κάθε ανάγκη.

Ηγετική η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με πληθώρα δράσεων και υποστήριξης σε ολόκληρη την Ελλάδα και κυρίως με την συμμετοχή στην «Επιχείρηση Ελευθερία». Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Ε.Ε.Σ, πραγματοποίησε περίπου 300.000 εμβολιασμούς στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Ελληνικού αλλά και σήμερα δηλώνει παρόν στονέο Εμβολιαστικό Κέντρο στη Γλυφάδα, με την συμμετοχή πενήντα (50) εξειδικευμένων Νοσηλευτριών του Τομέα Υγείαςώστε να συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού.

Ασφαλώς οι δράσεις μας είναι πάμπολλες, πολυποίκιλες  και καίριες, όπως ηενεργητική προσέγγιση αστέγων (streetwork), η στήριξη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων,υγειονομικές καλύψεις κ.α, στις  οποίες, δυστυχώς, δεν μπορώ να αναφερθώ σε όλες ξεχωριστά αλλά είναι αυτές που ενσαρκώνουν την άριστη προσέγγιση της ιδέας του ανθρωπισμού, η οποία είναι πάντα μια επίκαιρη ανάγκη, ακτινοβολώντας το μεγαλείο της αυταπόδεικτης πραγματικότητας του Ε.Ε.Σ.

Η συνεπής προσήλωση στις εμβληματικές αρχές του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης, η στοχευμένη αντιμετώπιση πολύμορφων προβλημάτων της εποχής και η συστηματική και συγκροτημένη ενημέρωση των πολιτών,προσδίδει τον πλέον διακεκριμένο ρόλο του πρωταγωνιστή στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αναδεικνύοντας τον  ως θεμέλιο της ανθρώπινης κοινωνίας.

Ενισχύουμε τον Διεθνή μας ρόλο, εδραιώνουμε τη θέση μας στην Διεθνή κοινότητα,  κόβοντας τον ομφάλιο λώρο της αδράνειας, της ιδιοτέλειας και της πνευματικής ατροφίας, που επέμενε να κυριαρχήσει στους κόλπους του Οργανισμού.

Αποκτώντας συνέπεια, μεθοδική αρτιότητα και ευθύνη, διαμορφώνουμε ένα φάσμα κοινωνικών προτεραιοτήτων αξιολογώντας  την ανάγκη του Ανθρώπουως αυτονόητη θεμελιώδη προτεραιότητα.

Με αυτοσυνειδησία και αυτεπίγνωση προχωρούμε στην ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου του Ε.Ε.Σ, μέσα από την διαχείριση και αντιμετώπιση των  προβλημάτων της ανθρώπινης κοινωνίας.

Εύχομαι, ολόψυχα, το νέο έτος να στεφθεί με ευόδωση της Ερυθροσταυρικής μας στρατηγικής. Να είμαστε οι φάροι στο ταξίδι ζωής του Ε.Ε.Σ, να σηματοδοτούμε και να νοηματοδοτούμε την ουσία ύπαρξης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

ΚΑΛΕΣ  ΓΙΟΡΤΕΣ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ , ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΕΥΤΥΧΙΑ.

Με ερυθροσταυρικούς χαιρετισμούς,

Dr. Αντώνιος Αυγερινός

Πρόεδρος Κ.Δ.Σ/Ε.Ε.Σ

<< Επιστροφή