Αρχική σελίδα   » ¶ρθρα - Νέα
Ο Ε.Ε.Σ. στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

 

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη διεξαγωγή του 39ου Αυθεντικού Mαραθωνίου Αθήνας.

Συγκεκριμένα, περίπου 200 εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ, απ’ όλη την Ελλαδα, παρείχαν πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη, από την αφετηρία και σε όλη τη διαδρομή, μέχρι τον μεγάλο τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο. Επίσης, οι νοσηλεύτριες του Ε.Ε.Σ., σε όλα τα ιατρεία, προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες και διαχειρίστηκαν με επιτυχία περιστατικά που έχρηζαν παροχή πρώτων βοηθειών και προνοσοκομειακής φροντίδας. Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων υπήρξαν εκαντοντάδες περιστατικά που χρειάστηκαν την άμερση επέμβασή του Ε.Ε.Σ. Συγκινημένοι οι δρομείς ευχαρίστησαν τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ. για την τεράστια προσφορά τους, λέγοντας επιγραμματικά ότι «χωρίς εσάς δεν θα μπρούσαμε να έχουμε τερματίσει».

Σημειώνεται ότι, στον 39ο αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, έλαβαν μέρος και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γεμίζοντας υπερηφάνεια τις απανταχού Ερυθροσταυρίτισσες και Ερυθροσταυρίτες.

Ο Ε.Ε.Σ. απέδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι ο ακαταμάχητος στυλοβάτης και πρωτεργάτης στην επιτυχή διεξαγωγή των μεγάλων αθλητικών γεγονότων της Ελλάδας.

 


<< Επιστροφή