Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Ο Ε.Ε.Σ. συνδράμει 400 μετανάστες στα Χανιά


’μεση ήταν ανταπόκριση των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε έκτακτη κατάσταση που προέκυψε στην Κρήτη (22/11), όταν  αλιευτικό σκάφος, το οποίο μετέφερε περίπου 400 μετανάστες μεταξύ των οποίων και 24 παιδιά, ελλιμενίσθηκε στην Παλαιοχώρα Χανίων.

Συγκεκριμένα, εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες και εθελοντές του Τομέα Υγείας από τα Περιφερειακά Τμήματα Κισσάμου και Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των επιβατών, πολλοί εκ των οποίων έφεραν τραύματα ή αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. παρείχαν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, ενώ συνέδραμαν και στη μεταφορά τριών πιο σοβαρών περιστατικών στο νοσοκομείο. Παράλληλα, προσέφεραν γεύματα και εμφιαλωμένα νερά, καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής.

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ, βρισκόμενοι σε απόλυτη συνεργασία με το Λιμενικό και την ΕΛΑΣ, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ευάλωτους συνανθρώπους μας, ενισχύοντας τους με κάθε μέσο που διαθέτουν.

<< Επιστροφή