Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. στο δυστύχημα των Τεμπών

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την πρώτη στιγμή της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, κινητοποίησε το ανθρώπινο δυναμικό του για να συνδράμει τους τραυματίες και να επιχειρήσει στο σημείο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, το οποίο δυστυχώς κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας.

Οι ακούραστοι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ, κατόπιν εντολής του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού, από τις πρώτες ώρες της φρικτής καταστροφής έσπευσαν στο σημείο, προσφέροντας πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους επιβάτες και βοηθώντας στην μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο. Παράλληλα, με τον εξειδικευμένο διασωστικό εξοπλισμό που διαθέτουν (κοπτικά μηχανήματα κ.α.) ενίσχυσαν τις δυνάμεις της Πολιτείας στις έρευνες για την εξαιρετικά δύσκολη ανεύρεσηκαι περισυλλογή των θυμάτων από το πεδίο του δυστυχήματος, καθώς και στη μεταφορά τους στα νοσοκομεία της Λάρισας. Ταυτόχρονα, οι εθελοντές και  προσωπικό του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι) κλήθηκαν να επωμιστούν το εξαιρετικά δύσκολο έργο της παροχής ψυχολογικής υποστήριξης στις οικογένειες των θυμάτων στο Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου πραγματοποιείται η αναγνώριση των θυμάτων του φονικού δυστυχήματος.

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στις έκτακτες αιμοδοσίες του Ε.Ε.Σ.

Ο Ε.Ε.Σ. κινητοποίησε άμεσα 35 εθελοντές του Τομέα Υγείας, καθώς και Νοσηλεύτριες από τα  Περιφερειακά Τμήματα Βόλου, Λαμίας και Λάρισας για τη διοργάνωση διπλής έκτακτης αιμοδοσίας (1-2/3) στην κεντρική Πλατεία της Λάρισας, με σκοπό την ενίσχυση των πολυάριθμων τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική, συγκεντρώνοντας συνολικά 370 φιάλες αίματος.

<< Επιστροφή