Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της ΔΟΕΣ στον ΕΕΣ

Αποτελεί ύψιστη τιμή για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τους χιλιάδες εθελοντές του η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) στην Ελλάδα για να ενημερωθεί για το πολυποίκιλο ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει ο Ε.Ε.Σ. στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της χώρας.

Τον Γενικό Γραμματέα της IFRC υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος αφού τον ευχαρίστησε θερμά για τη διαρκή υποστήριξη που παρέχει ο IFRC στον Ε.Ε.Σ. τον ενημέρωσε αναλυτικά για το έργο και τις δράσεις που υλοποιεί καθημερινά ο Ε.Ε.Σ. προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη εστιάζοντας στις μεγάλες ανθρωπιστικές προκλήσεις των τελευταίων ετών, όπως η κρίση στην Ουκρανία, η κλιματική κρίση κ.α.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας της ΔΟΕΣ, Jagan Chapagain, προσέφερε Βραβείο Αριστείας στον Προέδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό, αναγνωρίζοντας και επικροτώντας την τεράστια και συγκινητική ανταπόκριση και κινητοποίηση των εθελοντών και του προσωπικού του Ε.Ε.Σ. στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής/προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα από το 2015.

<< Επιστροφή