Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της ΔΟΕΣ

Σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (9/6) η συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού με την Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) ms Natia Loladze, στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παγκόσμια κοινότητα του Ερυθρού Σταυρού με επίκεντρο την κλιματική κρίση και τις σχεδιασμένες ενέργειες που προγραμματίσει η ΔΟΕΣ ώστε οι Εθνικοί Σύλλογοι Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου ανά την Υφήλιο να είναι απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν του δυνητικούς κινδύνους που θα προκύψουν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ταυτόχρονα, η Αντιπρόεδρος της ΔΟΕΣ συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις που υλοποιεί ο Ε.Ε.Σ. προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίπονη αλλά πολύ χρήσιμη εκπαίδευση των μονάδων Έρευνας και Διάσωσης του Ε.Ε.Σ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελεί παράδειγμα για όλους τους Εθνικούς Συλλόγους στον τρόπο και στην έκταση των δράσεων που επιτελεί υπέρ του ανθρωπισμού και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

<< Επιστροφή