Αρχική σελίδα   » Άρθρα - Νέα
Εκπαίδευση Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών ΕΕΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 η πρώτη περίοδος της 9ης Πανελλήνιας Εκπαίδευσης του Τμήματος Εκπαίδευσης  του Τομέα  Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η Εκπαίδευση διεξάγεται στην πόλη των Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας. Οι εκπαιδευόμενοι Εθελοντές, προερχόμενοι από Τμήματα ολόκληρης της Ελλάδας, παρακολούθησαν ήδη την πρώτη περίοδο και εκπαιδεύτηκαν στα αντικείμενα της "Επιτελικής και Επιχειρησιακής διοίκησης και οργάνωσης ομάδων" και της "Εκπαίδευσης ομαδαρχών". Η πρώτη περίοδος της 9ης Πανελλήνιας Εκπαίδευσης έληξε με την απονομή των Πιστοποιητικών Εκπαίδευσης σε μια λιτή τελετή.

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 ξεκινά τις εργασίες της η δεύτερη περίοδος της 9ης Πανελλήνιας Εκπαίδευσης. Οι Εκπαιδευόμενοι θα εκπαιδευτούν στην "Επιχειρησιακή διοίκηση διμοιρίας".

Παράλληλα με τη δεύτερη περίοδο της 9ης Πανελλήνιας Εκπαίδευσης, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 ξεκινά η 5η Πανελλήνια Εκπαίδευση Εκπαιδευτών του Τμήματος Εκπαίδευσης  του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με σκοπό την ανάδειξη νέων Εκπαιδευτών.

Τόσο η δεύτερη περίοδος της 9ης Πανελλήνιας Εκπαίδευσης όσο και η 5η Πανελλήνια Εκπαίδευση Εκπαιδευτών είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν την Κυριακή 25 Ιουνίου. Οι Εκπαιδεύσεις διεξάγονται με  την  υποστήριξη  του  Προέδρου  του  Ελληνικού  Ερυθρού  Σταυρού  Dr.  Αντώνιου  Αυγερινού.  Την  ευθύνη  της διεξαγωγής του  Προγράμματος  έχουν  από  κοινού  ο  κύριος  Theodor  Herbert  Brand  Διασώστης,  Εκπαιδευτής  Εκπαιδευτών  του Γερμανικού  Ερυθρού  Σταυρού  και  ο  κ. Ζεκή  Μεμέτ  Αλή (Διασώστης), Αρχηγός Ελλάδας και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

<< Επιστροφή