Αρχική σελίδαΔελτία Τύπου & ΑνακοινώσειςΑρχείο > Εκδηλώσεις >    » 12/09/2009 Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

Η Υπηρεσία Αγωγή Υγείας του Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στo πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών με το μήνυμα «Πρώτες Βοήθειες - Πράξη Ανθρωπισμού», ανέλαβε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση  εκδηλώσεων, σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση και την προετοιμασία των πολιτών στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
                                   
Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 11/9/09
7:30 μ.μ, Αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

  • Ομιλία με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες - Πράξη  Ανθρωπισμού»
  • Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών σε περίπτωση πνιγμονής
  • Επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ)

Σάββατο 12/9/09
Πλατεία ΗΣΑΠ

  • 10 πμ-3:00 μμ: Διανομή ενημερωτικών εντύπων Πρώτων Βοηθειών
  • 12:00 μ.μ: Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών σε περίπτωση πνιγμονής και Καρδιοπνευμονική Ανάνηψη ( ΚΑΡΠΑ)                


Ιστορία
Η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού/Ερυθράς Ημισελήνου καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, για να τονίζεται κάθε χρόνο η σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή.

Γιατί είναι σημαντικές οι α' βοήθειες;
Η σπουδαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών είναι προφανής εάν αναλογιστούμε ότι στην Ευρώπη συμβαίνουν 100 εκατομμύρια περίπου  έκτακτα περιστατικά σε ετήσια βάση. Επιπλέον οι Ευρωπαίοι πολίτες στις μέρες μας καλούνται να αντιμετωπίσουν τις λεγόμενες σύγχρονες απειλές,  όπως τα τεχνολογικά ατυχήματα, την αύξηση των τροχαίων, εργατικών ατυχημάτων, καρδιακών επεισοδίων καθώς και ατυχήματα που προκύπτουν από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.
Συμμετέχοντας ενεργά στην προετοιμασία των πολιτών και στην ανάπτυξη του αισθήματος ευθύνης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και CPR.

Πληροφορίες:
"Υπηρεσία Αγωγή Υγείας" Ε.Ε.Σ.
Αλκιβιάδου 4 - 104 39 ΑΘΗΝΑ
τηλ.: 210 - 8227438
e-mail: healtheducation@redcross.gr