Αρχική σελίδα   » Ανθρώπινες Ιστορίες...

27 Μαρτίου 2017... Στη μάχη της υγείας
Η αγωνία των ανθρώπων για την αποκατάσταση της υγείας τους συνεχίζεται μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο. Ιδιαίτερα, στις περιπτώσεις μοναχικών ατόμων με χρόνια προβλήματα ή ευάλωτων κοινωνικών και οικονομικών ομάδων.


7 Μαρτίου 2017…
Γυναίκες πρόσφυγες

Ο φόβος κυριαρχεί στις σκέψεις τους. Η φωνή τους σχεδόν ψιθυριστή. Η δύναμη όμως της ψυχής τους υπερβαίνει κάθε εμπόδιο.  Οι γυναίκες  πρόσφυγες στέλνουν τη δική τους ευχή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. «Καμία γυναίκα να μην ζήσει αυτά που ζήσαμε εμείς».

23 Φεβρουαρίου 2017... Πίσω από τις κάμερες
Η κάμερα τους συνέλαβε στη Λέσβο να προσπαθούν να επαναφέρουν στη ζωή δύο αδελφάκια. Προσφυγόπουλα, που η βάρκα τους βούλιαξε στα νερά του Αιγαίου. Μέρος της προσπάθειας αυτής καταγράφεται στο ντοκιμαντέρ 4.1 Miles, το οποίο στις 26 Φεβρουαρίου είναι υποψήφιο για Όσκαρ.

15 Φεβρουαρίου 2017... Όταν ο πόνος γίνεται τραγούδι

Στη χώρα του ήταν διάσημος τραγουδιστής. Τώρα, είναι ένας ανώνυμος πρόσφυγας, στο κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Οι εφιάλτες του γίνονται στίχοι και το παράπονο νότες. Μόνο έτσι μπορεί να γιατρέψει τις πληγές του. Παραδίδει μαθήματα μουσικής στον καταυλισμό και παρέα με άλλους άντρες, παίζουν ταμπουρά και τραγουδούν για όσα βαραίνουν την ψυχή τους.


9 Φεβρουαρίου 2017... Σπίτι μου ο δρόμος
Στην άκρη της πλατείας έχει στήσει το σπιτικό του. Το παγκάκι, το έχει μετατρέψει σε κρεβάτι. Ένα καφάσι για τραπεζάκι, χαρτόκουτα, κουβέρτες, ένα σκαμπό, μια σκούπα και τα βιβλία του.

12 Ιανουαρίου 2017... Κύμη: στα όρια της αντοχής
"'Aμεση ανάγκη για βοήθεια. Ηλικιωμένος άντρας αγνοείται στο χωριό Επισκοπή". Οι λέξεις αυτές ενεργοποιούν άμεσα, για μία ακόμη φορά, το κλιμάκιο των Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έχει φτάσει στην περιοχή της Κύμης για να προσφέρει βοήθεια στους πληγέντες συνανθρώπους μας.

23 Δεκεμβρίου 2016: Από τα παιδιά για τα παιδιά
Παραμονές Χριστουγέννων και οι μικροί μαθητές τριών διαφορετικών σχολείων, μαζεύουν τρόφιμα, στέλνουν γράμματα στον Αϊ Βασίλη και ευχές, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στα παιδιά εκείνα που έχουν ανάγκη από λίγη ζεστασιά, ένα πιάτο φαγητό και πολύ αγάπη.

20 Δεκεμβρίου 2016: Προτεραιότητα η υγεία όλων των παιδιών
Μία από τις μεγαλύτερες αγωνίες των γονιών, κυρίως αυτών που είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, είναι η υγεία των παιδιών τους. Στους Εκπαιδευτικούς Υγειονομικούς Σταθμούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν «ασφάλεια» όπως λένε οι ίδιοι. Τα παιδιά τους εμβολιάζονται δωρεάν, παρακολουθούνται από παιδίατρο και οι ίδιοι δέχονται συμβουλές για τη σωστή ανάπτυξη και φροντίδα των παιδιών τους.

5 Δεκεμβρίου 2016: Με τα μάτια των εθελοντών.
Κάποιοι, τους θεωρούν ήρωες. Οι ίδιοι, πιστεύουν ότι απλά κάνουν το καθήκον τους προς τον συνάνθρωπο. Έντεκα χιλιάδες άνθρωποι, σε ολόκληρη τη χώρα, με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, αυταπάρνηση και αίσθημα καθήκοντος, είναι παρόντες όπου υπάρχει ανάγκη. Είναι οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

2 Δεκεμβρίου 2016: Streework
Αρχές Δεκέμβρη 2016. Για την κυρία Ελένη, τον Κώστα, και τον κύριο Γιώργο, η αποψινή νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη. Όπως και η χθεσινή. Με τη θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας να έχει πέσει στους 5 βαθμούς κελσίου, μία κουβέρτα, ένας υπνόσακος και ένα ζεστό τσάι, που προσφέρεται από τα κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού φέρνει ανακούφιση και χαμόγελα...