Αρχική σελίδα   » Ανθρώπινες Ιστορίες...

12 Ιουνίου 2020... τα όνειρα που δεν έσβησαν 
Υπάρχουν φορές, που τα παιδικά όνειρα σβήνουν μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα. Οι προσπάθειες των γονιών δεν επαρκούν και οι οικονομικές ανισότητες στέκονται εμπόδιο στις ίσες ευκαιρίες για μάθηση και ένα καλύτερο αύριο.

18 Απριλίου 2020... oι ηρωίδες με τον κόκκινο σταυρό
Κάθε μέρα, φοράνε την άσπρη προστατευτική στολή, τη μάσκα και τα γάντια. Είναι γυναίκες, κόρες, μητέρες, σύζυγοι, μα πάνω από όλα είναι οι Νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που δίνουν τη δική τους μάχη, δίπλα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενάντια στον Covid-19.

13 Απριλίου 2020... Πίσω από τις τηλεφωνικές γραμμές
Οι ιστορίες πολλές. Όσα και τα τηλεφωνήματα. Όλες όμως έχουν ένα κοινό παρονομαστή. «Την ανθρώπινη μοναξιά και το φόβο μπροστά στο άγνωστο και στον κίνδυνο».

13 Δεκεμβρίου 2019... Διασώστης με έξι πόδια
Επιχειρούν όποτε χρειαστεί, χωρίς δεύτερη σκέψη και κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

1 Αυγούστου 2019... «Δάκρυα χαράς για λίγο νερό»
Ένα μπουκάλι νερό μοιάζει «θείο δώρο», για αυτούς που το έχουν ανάγκη. Μεσημέρι Ιουλίου. Η ατμόσφαιρα αποπνικτική και οι άνθρωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για μία ακόμα φορά, αναζητούν εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη.

22 Φεβρουαρίου 2019... «Δύναμη για ζωή»
Στα ενενήντα της χρόνια είναι ένα ζωντανό παράδειγμα δύναμης ψυχής και θέλησης για ζωή. Παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που αντιμετωπίζει, τόσο ή ίδια όσο και ο σύντροφός της, η ηλικιωμένη γυναίκα χαμογελάει και αγκαλιάζει τους ανθρώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που όπως λέει η ίδια είναι η «δύναμή της».

7 Ιανουαρίου 2019... «Ένας ιδιαίτερος 'Aγιος Βασίλης»
Βράδυ Παρασκευής. Η κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα και μια παρέα ανθρώπων με κόκκινα μπουφάν, φορτωμένοι με τρόφιμα και είδη πρώτη ανάγκης, βγαίνει στους παγωμένους δρόμους για να συναντήσει όσους τους περιμένουν με λαχτάρα.

20 Σεπτεμβρίου 2018...Η προσφορά είναι στο αίμα σου
Το αίμα είναι πολύτιμο για όλους μας. Οι περισσότεροι θα χρειαστούμε αίμα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Παρόλα αυτά στη χώρα μας, μόνο το 52% προέρχεται από εθελοντική αιμοδοσία...

2 Μαρτίου 2018...Αναζητώντας ασφάλεια
Περισσότερα από 55 παιδιά έχουν βρει καταφύγιο στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

20 Δεκεμβρίου 2017...Το «Σπίτι» των αστέγων
Στο δωμάτιο όπου φιλοξενείται η Φωτεινή με την οικογένειά της, χώρος δεν περισσεύει: Παιχνίδια, στολίδια και ένα δεντράκι θυμίζουν τα Χριστούγεννα που έρχονται. «Θέλω η κόρη μου να νιώθει όμορφα και να είναι όλα στολισμένα σαν να ήμασταν σπίτι μας», λέει η Φωτεινή.

25 Οκτωβρίου 2017... Εις την υπηρεσίαν της Πατρίδος 1940 - 44
Ξεφυλλίζοντας τις κιτρινισμένες σελίδες των αρχείων και των εκθέσεων των Αδελφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της περιόδου 1940-1944, οι ιστορίες του πολέμου και της κατοχής παίρνουν σάρκα και οστά.

13 Οκτωβρίου 2017... Πρόσφυγες - εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού
Ο Χάλιντ, ο Φαρχάντ και ο Σαγκέρ είναι πρόσφυγες από την Συρία και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Όπως λένε οι ίδιοι: «ο Ερυθρός Σταυρός μας έχει στηρίξει και μας έχει βοηθήσει πολύ.

29 Αυγούστου 2017... Μια ζωή... σε αναμονή
Ο Μουμπέκα εξαφανίστηκε, όπως χιλιάδες άλλοι άνθρωποι. Για 15 ολόκληρα χρόνια, η γυναίκα του δεν έπαψε να τον αναζητά. Η 30η Αυγούστου, Διεθνής Ημέρα των Εξαφανισμένων,
είναι αφιερωμένη στους αγνοούμενους.

22 Αυγούστου 2017... Αφανείς ήρωες πίσω από τις φλόγες
Η Κλεοπάτρα, είναι μία από τους δεκάδες αφανείς ήρωες που πριν λίγες μέρες, έδωσε τη δική της μάχη, μέσα στον καπνό και τις φλόγες, προσπαθώντας να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών που έκαψαν τη χώρα μας.

1 Αυγούστου 2017... Ορεινές διασώσεις στο «βουνό των Θεών»
Κάθε χρόνο, οι Σαμαρείτες Διασώστες του Ε.Ε.Σ. επιχειρούν σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στα Πιέρια Όρη και στον Όλυμπο.

24 Ιουλίου 2017... Εδώ, ο χρόνος κυλάει αργά
Στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ο χρόνος κυλάει αργά. Σχεδόν βασανιστικά. Η δραστηριοποίηση και η συνεργασία των προσφύγων σε θέματα που αφορούν την ίδια τους την κοινότητα είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας.

5 Ιουλίου 2017... 
Η γνώση Πρώτων Βοηθειών σώζει ζωές
«Ατυχήματα συμβαίνουν κάθε μέρα, σε όλους. Η εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες μπορεί να σώσει ζωές» λέει ο 16 χρόνος Γιάννης.

19 Ιουνίου 2017...Το παράπονο των προσφύγων
Το παράπονο του πρόσφυγα από τη Συρία ξεχειλίζει: «Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καλή εικόνα για εμάς. Δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι. Δεν μπορεί να μας βάζουν όλους στην ίδια θέση. Εμείς αγαπάμε την ειρήνη».

1 Ιουνίου 2017...Τα χρώματα της ψυχής
Κοιτάζει τα έργα των μαθητών της με περηφάνια. Η σκηνή, έχει μετατραπεί σε ατελιέ για επίδοξους ζωγράφους, που αποτυπώνουν στα έργα τους όλη τη φρίκη του πολέμου...

28 Απριλίου 2017... 'Oταν η ελπίδα ξαναγεννιέται
Δύο μικρά αγόρια από το Αφγανιστάν, τριγυρνάνε τρομοκρατημένα στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, όπου τους άφησε ο διακινητής.

27 Μαρτίου 2017... Στη μάχη της υγείας
Η αγωνία των ανθρώπων για την αποκατάσταση της υγείας τους συνεχίζεται μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο. Ιδιαίτερα, στις περιπτώσεις μοναχικών ατόμων με χρόνια προβλήματα ή ευάλωτων κοινωνικών και οικονομικών ομάδων.

7 Μαρτίου 2017… Γυναίκες πρόσφυγες
Ο φόβος κυριαρχεί στις σκέψεις τους. Η φωνή τους σχεδόν ψιθυριστή. Η δύναμη όμως της ψυχής τους υπερβαίνει κάθε εμπόδιο.  Οι γυναίκες  πρόσφυγες στέλνουν τη δική τους ευχή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. «Καμία γυναίκα να μην ζήσει αυτά που ζήσαμε εμείς».

23 Φεβρουαρίου 2017... Πίσω από τις κάμερες
Η κάμερα τους συνέλαβε στη Λέσβο να προσπαθούν να επαναφέρουν στη ζωή δύο αδελφάκια. Προσφυγόπουλα, που η βάρκα τους βούλιαξε στα νερά του Αιγαίου. Μέρος της προσπάθειας αυτής καταγράφεται στο ντοκιμαντέρ 4.1 Miles, το οποίο στις 26 Φεβρουαρίου είναι υποψήφιο για Όσκαρ
.

15 Φεβρουαρίου 2017... Όταν ο πόνος γίνεται τραγούδι

Στη χώρα του ήταν διάσημος τραγουδιστής. Τώρα, είναι ένας ανώνυμος πρόσφυγας, στο κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Οι εφιάλτες του γίνονται στίχοι και το παράπονο νότες. Μόνο έτσι μπορεί να γιατρέψει τις πληγές του. Παραδίδει μαθήματα μουσικής στον καταυλισμό και παρέα με άλλους άντρες, παίζουν ταμπουρά και τραγουδούν για όσα βαραίνουν την ψυχή τους.

9 Φεβρουαρίου 2017... Σπίτι μου ο δρόμος
Στην άκρη της πλατείας έχει στήσει το σπιτικό του. Το παγκάκι, το έχει μετατρέψει
σε κρεβάτι. Ένα καφάσι για τραπεζάκι, χαρτόκουτα, κουβέρτες, ένα σκαμπό, μια
σκούπα και τα βιβλία του.

12 Ιανουαρίου 2017... Κύμη: στα όρια της αντοχής
"'Aμεση ανάγκη για βοήθεια. Ηλικιωμένος άντρας αγνοείται στο χωριό Επισκοπή". Οι λέξεις αυτές ενεργοποιούν άμεσα, για μία ακόμη φορά, το κλιμάκιο των Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έχει φτάσει στην περιοχή της Κύμης για να προσφέρει βοήθεια στους πληγέντες συνανθρώπους μας.

23 Δεκεμβρίου 2016: Από τα παιδιά για τα παιδιά
Παραμονές Χριστουγέννων και οι μικροί μαθητές τριών διαφορετικών σχολείων, μαζεύουν τρόφιμα, στέλνουν γράμματα στον Αϊ Βασίλη και ευχές, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στα παιδιά εκείνα που έχουν ανάγκη από λίγη ζεστασιά, ένα πιάτο φαγητό και πολύ αγάπη.

20 Δεκεμβρίου 2016: Προτεραιότητα η υγεία όλων των παιδιών
Μία από τις μεγαλύτερες αγωνίες των γονιών, κυρίως αυτών που είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, είναι η υγεία των παιδιών τους. Στους Εκπαιδευτικούς Υγειονομικούς Σταθμούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν «ασφάλεια» όπως λένε οι ίδιοι. Τα παιδιά τους εμβολιάζονται δωρεάν, παρακολουθούνται από παιδίατρο και οι ίδιοι δέχονται συμβουλές για τη σωστή ανάπτυξη και φροντίδα των παιδιών τους.

5 Δεκεμβρίου 2016: Με τα μάτια των εθελοντών.
Κάποιοι, τους θεωρούν ήρωες. Οι ίδιοι, πιστεύουν ότι απλά κάνουν το καθήκον τους προς τον συνάνθρωπο. Έντεκα χιλιάδες άνθρωποι, σε ολόκληρη τη χώρα, με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, αυταπάρνηση και αίσθημα καθήκοντος, είναι παρόντες όπου υπάρχει ανάγκη. Είναι οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

2 Δεκεμβρίου 2016: Streework
Αρχές Δεκέμβρη 2016. Για την κυρία Ελένη, τον Κώστα, και τον κύριο Γιώργο, η αποψινή νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη. Όπως και η χθεσινή. Με τη θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας να έχει πέσει στους 5 βαθμούς κελσίου, μία κουβέρτα, ένας υπνόσακος και ένα ζεστό τσάι, που προσφέρεται από τα κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού φέρνει ανακούφιση και χαμόγελα...